Вълнената рокля: модерна и елегантна

14
Добави коментар
joli
joli

Убеждението,  че през зимата не можем да изглеждаме стилно и секси е останало само у тези от нас, които не искат да отделят малко време, за да си подберат елегантен и топъл гардероб.

Разбира се, най-лесно е да нахлузим удобните дънки и да облечем дебел вълнен пуловер.

Но жените, които обичат и уважават себе си, задължително имат в гардероба си една или две, а дори и повече вълнени рокли. Още повече, че разнообразието от модели дава простор на вашата фантазия.

Вълнената рокля има няколко предимства: Тя запазва топлината на тялото и с нея няма да замръзнете през зимата. Вълнената рокля се мачка по-малко и по-малко се цапа. Повечето модели създават женствен образ като подчертават фигурата.

Късата вълнена рокля много добре изглежда с плътен чорапогащник или клин. През зимата можем да носим рокля с къс ръкав като под нея облечем боди, поло или фина блуза.

Плетени рокли

Тук трябва да отбележим, че плетените модели по тялото от тънка прежда са подходящи само за стройни фигури. Както и за другите дрехи, така и тук е валидно правилото: хоризонталните ивици разширяват, а обратно: вертикалните ни правят по-стройни. За жените с по-пищни форми са подходящи плетени вълнени рокли, които се разкрояват в долната си част.

След като сме избрали модел според фигурата си, ние можем всеки път да променяме своята визия като добавяме различни аксесоари. Елегантно фишу ще прибави романтична нотка към тоалета ни. Вълнената рокля добре стои също така с шалче, златисто бижу или колие.

Идеално допълнение са кожените колани, чанти и малки чантички с къса дръжка.

Много модерно изглежда вълнена рокля с аксесоар от естествена кожа с косъм.

Някои модели рокли са подходящи и за празнични поводи. Например, черната вълнена рокля е много модерен и елегантен вариант за коктейл или  парти. Ако добавим високи токчета, кожен колан и модерна чанта в ярък цвят за акцент – почти ще се доближим до съвършенството.

Как да поддържаме вълнените си рокли?

На това трябва да отделим особено внимание. Ако в състава на вълнената нишка има не повече от 50% вълна, бъдете сигурни, че вашата рокля много бързо ще образува „топченца”.

Идеално е ръчното пране, с подходящ препарат за вълнени тъкани и с хладка вода. Не е необходимо много да се търка. Просто предварително накисвате внимателно роклята и после я изплаквате. Леко я изцедете и я разстелете върху хавлиена кърпа в хоризонтално положение.

Така за два дни роклята ще изсъхне и няма да се разтегли , както ако я провесите на простира.

Ако спазвате тези елементарни правила, вие дълго ще се радвате на своята вълнена рокля, която ще запази външния  си вид.

Какъвто и модел да изберете вие ще изглеждате много модерно и стилно през целия сезон.

Подарете си това удоволствие!