Вкусни калинки за Свети Валентин

45
Добави коментар
hobby-bg.info
hobby-bg.info

Кулинария

Зарадвайте половинката си за Свети Валентин с тези симпатични калинки, които да похапнете заедно. Сладките калинки, направени от шоколад и ягоди, са един прекрасен десерт за романтична вечеря, а солените, направени от чери домати и маслини, са идеалното предястие.

Какво ви е необходимо? (за 10 калинки)

За доматените калинки:

5 чери доматчета (леко продълговати)

10 средни маслини

¼ чаша сирене крема

черна готварска боя

няколко стръкчета магданоз

За ягодовите калинки

10 големи ягоди

1 чаша натрошен шоколад

20 шоколадови топченца

Как да ги приготвите?

1. Пригответе си всички необходими продукти. Ако ще правите и двата вида калинки, препоръчваме ви да започнете с ягодовите, за да може шоколадът да се втвърди, докато правите доматените.
 

2. Сложете натрошения шоколад в купа и го загрейте в микровълнова фурна за около 1 минута. Разбъркайте. Загрейте за още около 30-45 секунди и отново разбъркайте, докато се получи гладка смес.С лъжица прехвърлете 1/3 от шоколада в шриц или в пликче за сандвичи, на което предварително се отрязали единия край. Върху чиния, обвита с восъчна хартия, нарисувайте с шоколада десет чифта рогца. Сложете чинията във фризер за минимум пет минути.

 

3. Премахнете листата от ягодите и потопете връхчетата им в разтопения шоколад, останал в купата. Поставете две шоколадови топченца върху шоколада на всяка ягода. Препоръчваме ви да украсявате ягодите върху подноса, в който ще ги сервирате, защото съществува опасност да се залепнат върху дъното на съда, когато се втвърдят.

 

4. С шприца нарисувайте една линия по дължината на ягодата и по 5-6 точки от двете й страни.

 

5. Извадете рогцата от фризера и ги отлепете от хартията. Забодете ги в ягодите, точно над очите на калинката. Поставете вече завършените калинки в хладилник, за да се втвърди шоколадът.

 

6. След като шоколадът се е втвърдил, с нож, потопен в топла вода и изсушен, натиснете точките на калинката, за да станат плоски. Повторете докато всички точки станат сплескани.

 

7. Преминаваме към доматените калинки. Нарежете доматите на четвъртинки. Ако доматите са продълговати, уверете се, че режете по дължина. Най-добре използвайте нож за хляб.

 

8. Изрежете долния край на маслините – това е този край, който е с по-голям отвор.

 

9. Свържете две доматени четвъртинки с една маслина, за да се образуват крилата и главата на калинката.

 

10. Забодете две парчета от стеблото на магданоза върху маслините, за да оформите рогцата на калинката.

 

11. Смесете черна готварска боя с крема сирене и малко вода. Трябва да получите гладка смес с консистенцията на разтопения шоколад. Прехвърлете я в шприц (отново можете да използвате плика за сандвичи) и нарисувайте точките на калинката.

 

12. Насладете се на вашите сладки и солени калинки в компанията на любимия си човек.

 
Всички родители искат децата им да имат здравословни хранителни навици и да&nbspповече

Консумацията на вкусни и здравословни коктейли е идеалният начин за влизане във&nbspповече

Много често сме толкова заети с работа и задължения, че не ни остава време за&nbspповече