Кои са най-скъпите дамски парфюми в света?

2
Добави коментар
TaLoV
TaLoV

Кои са най-скъпите дамски парфюми в света?

5.00 / 5

5

1 / 5

2 / 5

3 / 5

4 / 5

5 / 5

6 votes, 5.00 avg. rating (99% score)

Всички жени обичат да изглеждат красиви и привлекателни, но за да е образа на жената наистина съвършен, тя трябва да използва парфюми от Parfumi-shop.net, с които да добави нотка вълшебство. Световните дизайнери всяка година се състезават, за да създадат едни наистина приказни аромати и днес сме решили да ви запознаем не само с най-изтънчените от тях, но и тези, които струват в буквален смисъл на думата милиони.
На пето място ще наредим кривия аромат на един от най-изумителните дамски парфюми Paco Rabanne 1 Million 18 Carats LUXE edition, чиято цена се равнява на внушителните 56 000 хиляди долара. Интересното в случая е, че той е бил създаден за мъжете, но скоро след лансирането си на пазара се превръща в любимо ароматно украшение и на нежния пол. Всеки флакон е покрит с 18 каратово златно покритие, а самата серия е лимитирана. В този изтънчен и приказен аромат са включени нотките на мандарина, пачули, сандалово дърво, грейпфрут, роза, мента, подправки и канела.
Следващото място в нашата класация се заема от Gianni Vive Sulman, който струва изумителните 85 000 хиляди долара. Той е бил създаден от модната къща Gianni в сътрудничество с автомобилните гиганти Bentley и Rolls Royce. Ароматът на този дамски парфюм е изумителен, както и опаковката му, която е изработена ръчно от платина, 18-каратово злато, рубин и диаманти. Серията отново е лимитирана и в световен мащаб колекцията е пусната само в 173 флакона, като едни от собствениците на този удивителен ароматен коктейл са Елизабет Тейлър и много други звезди.
На трето място ще поставим Clive Christian’s Imperial Majesty, чиято цена варира от 215 000-435 000 долара. По времето на създаването на този парфюм, той е влязъл в Книгата на рекордите на Гинес, а именно като най-скъпия аромат в света. Теглото на флакона му тежи изумителните 5 килограма, тъй като той е изработен от 18-каратово злато, а също така и диаманти, които да го украсяват. Това не е просто един от многото дамски парфюми, а истинско творение на изкуството. Любопитното в случая е, че това е един от малкото ароматни коктейли, които се състоят от над 200 компонента, а неговата страст е в състояние да плени всяка жена.
Ето и подгласника на на-скъпото дамско парфюмено изкушение, а именно Secret de la Reine от Guerlain, чиято цена се равнява на 300 000 хиляди долара. При него не само омайния ароматен шедьовър е изумителен, но и самия флакон, който е изработен от 124 грама платина, а също така в съчетанието на диаманти и черен оникс.
Първото място в престижната класация за най-скъп дамски парфюм се заема от DKNY Golden Delicious 1, който в буквален смисъл струва един милион долара. Причината за тази цена са не само уникалните и редки компиненти, но също така и красивата бутилчица, в която е заключено ароматното изкушение за дамите. Флаконът е украсен с 2909 редки скъпоценни камъни, от които 2700 са бели диаманти, 183 са жълти сапфири и 2,43-каратов диамант. В самия аромат на този приказен парфюм са включени мускус, сандалово дърво, ябълка, казабланска лилия, портокалов цвят, орхидея, бели рози, слива.
Съвременните дамски парфюми отдавна са еволюирали до истинското съвършенство. Те не са просто аромат, с който да се облеем, а едно истинско вълшебство, една нова реалност, която да ни откъсне от скучното и монотонно ежедневие, за да ни подари нотки на вълшебство, страст и красота за милиони.

Tweet

Pin It