Защо жените харесват високите мъже

1
Добави коментар
boleyn
boleyn

Американски учени разкриха защо жените харесват високите мъже – защото ги карат да се чувстват закриляни и по-женствени, пише в. „Дейли мейл“.

Размерът има значение, когато става дума за снажните представители на силния пол. Изследователи от университетите „Райс“ и от Северен Тексас установили, че 55 на сто от дамите биха предпочели за партньор висок мъж.

„Обичам да се чувствам защитена и някак нежна. Самата идея, че трябва да наведа главата си, за да погледна партньора си в очите – това е меко казано странно. Пък и ми се ще да мога да нося обувки с токчета и пак да съм по-ниска от него. Приятно е да протегнеш високо ръце, за да прегърнеш половинката си“, споделя една от участничките в проучването, чиято височина е близо 160 см.

„Аз съм доста ниска и идеята, че трябва да се наведа, за да целуна партньора си, определено не ми допада“, коментира друга от участничките в изследването.

„Оказва се, че всички жени в мрежата се борят за по-високите мъже в сайтовете за запознанства. Наистина е трудно вече да се намери по-висок партньор“, казва друга от представителките на нежния пол.

Още по-голям проблем имат по-високите жени.

„Влизам в бара, оглеждам се и виждам едва трима-четирима мъже, които са приблизително на моята височина. Аз съм 193 см, когато съм с токчета. Няма как мъжът да бъде по-нисък от мен. Търся или по-висок или поне на моята височина“, споделя пък 30-годишната Сали, която също е участвала в изследването.

Изследователските екипи анализирали данни от онлайн агенции за запознанства и от експериментални изследвания.

Източник:
ЕПА/БГНЕС

От тях проличало, че мъжете са по-малко придирчиви към ръста на партньорката.

Само 37 процента от анкетираните представители на силния пол твърдо държали техните любими да са с по-нисък ръст от тях самите.

Вестникът припомня обаче, че във Великобритания предишно изследване установило, че жените, по-високи от половинките си, се срещат само при една от всеки 25 двойки.

Самите мъже обичат да се хвалят със своя висок ръст. В сайтовете за запознанства между 80-90 процента от представителите на силния пол дават данни за своята снажност, дори и да спестяват всякаква друга информация за потенциалните партньорки.