„Вълкът от Уолстрийт“ е най-касовият филм на Scorsese

13
Добави коментар
boleyn
boleyn

„Вълкът от Уолстрийт“ е най-касовият филм на Scorsese

Номинираният за Оскар филм на Martin Scorsese „Вълкът от Уолстрийт“ е донесъл печалби от повече от 300 милиона долара по целия свят. С това „Вълкът“ се превръща в най-касовият филм на Scorsese досега. На 71-годишна възраст режисьорът постига нови висоти, пише бгнес. През миналия уикенд приходите от билети са достигнали 300 милиона долара.

 

Предишният най-касов филм на Scorsese, „Злокобен остров“ от 2010, донесе печалби от 294,8 милиона долара. „Вълкът от Уолстрийт“, който също като „Злокобния остров“, е с участието на Leonardo DiCaprio, е спечелил 305,1 милиона долара. Филмът, който е направен по мемоарите на брокера-спекулант Jordan Belfort, само в САЩ е донесъл 108,1 милиона долара. Във Франция, Ирландия и Германия приходите възлизат общо на 20 милиона. Това е голяма победа за филмовата компания Red Granite Pictures, която е предоставила бюджет от 100 милиона долара.

 

Leonardo DiCaprio вече получи Златен глобус за „Най-добър актьор в мюзикъл или комедия“ и е номиниран за Оскар за „Най-добър актьор“. Колегата му Jonah Hill, който влиза в образа на брокера Donnie Azoff, има номинация за Оскар за най-добра поддържаща роля. „Вълкът от Уолстрийт“ има номинации за Оскар и за „Най-добър филм“, „Най-добър режисьор“ и „Най-добър сценарий“.

Свързани новини

Коментари