Почивка в Троян, Чифлика за ДВАМА! 2 нощувки, 2 закуски, 2 вечери в Хотел Орион!

13
Добави коментар
europe1997
europe1997

kolektivni.bg казва:

Курортно селище Чифлик е уникален курортен комплекс. В него неповторимата природа се съчетава с архитектурната фантазия, която си съперничи само с най-хубавите европейски курорти. Ландшафтът е изключително живописен, с алпийски характер. Тук се намират природните (релефни и биосферни) забележителности, част от Национален парк “Централен Балкан”: Козя стена с прочутия цъфтящ тук еделвайс, седловинитеКашка и Маркова ливада, скалните феномени “Ушите”, “Садраната стена”, “Рогачеви камъни”, ерозионните котли на Камачарската река и други. Посещавайки ги, ще научите чудните легенди за Еленова (Рогачева) река, за предаващотонеповторимост цвете еделвайс.

Долината на река Бели Осъм, състояща се от прилежащите й на реките Рогачева, Козящица, Габровщица и други, е потънала в зеленина – нито декар пуста земя всичко наоколо е покрито с гори, бук, иглолистни, габър, леска и други, а билата наТроянската планина и ридовете са обрасли в тучни пасища. Горите около селището гъмжат от дивеч.

Биологичното разнообразие на региона – флора и фауна е съхранено в НП “Централен Балкан”, резерватите “Стенето”, включен в програмата “Човек и биосфера” на ЮНЕСКО, резерват “Козя стена” – създаден с цел опазване на еделвайса и Северен Джендем.

За любителите на пешеходния туризъм и походите в планината има изключително живописни еко пътеки и маршрути, които водят до интересни местности и забележителности.