Mercedes S-класа Coupé: Най-доброто купе на света?

14
Добави коментар
boleyn
boleyn

С Mercedes S-класа Coupé, Mercedes ще покажат на автомобилното изложение в Женева новият флагман на моделната си палитра. Наред с изключителния външен вид, купето притежава и впечатляваща техника.

Още по темата

Повече за Mercedes-Benz

» Всички новини
» Всички тестове

Към „Най-добрия автомобил на света“ (поне според Mercedes) сега се присъединява „най-доброто купе на света“. Новият Mercedes S-класа Coupe, който се позиционира в най-въсшия сегмент на едросерийните автомобили, ще отбележи световната си премиера на автомобилното изложение в Женева.

Дизайнът съответства на Coupé студията

Визуално, в новия Mercedes S–класа Coupe няма много изненади, серийната версия си остава близо до вече представената на IAA студия, независимо от леко модифицираните брони. Така голямото купе показва стилни елементи, които вече са използвани при CLA, S-класата и новата C-класа.

S–класа Coupe се простира на 5,03 м дължина, ширина 1,90 м и височина 1,41 м. Междуосието на модела с две врати възлиза на 2945 мм. Характерна особеност на дизайна са стандартните LED фарове, украсени с 47 кристала Swarovski, които са разпределени между дневните светлини и мигачите, като придават на фаровете забележителен и неповторим вид. Много интелигентна е и сгъваемата звезда на Mercedes в задната част, в която е скрита камерата за задно виждане. Стандартното оборудване включва също така голям панорамен стъклен покрив, който само с натискане на един бутон може да се затъмни или да се затвори с ролетна щора. Mercedes S–класа Coupé със специална технология за накланяне в завой

Интериорът е изработен от висококачествени материали и оборудван с множество функции. Кокпитът е заимствал двата TFT екрана от седана на S-класа. Срещу допълнително заплащане моделът може да бъде оборудван с Head-Up дисплей, който предлага като опция тъчпад управление на командната система, озвучителната система Burmester от най-висок клас гали ушите, а вътрешното осветление допринася за доброто настроение на пасажерите.

Световна премиера ще отбележи и новата ходова част Magic Body Control с активна система накланяне в завой. В диапазона между 30 и 180 км/ч двувратото купе чрез коригиране на окачването, може да се наклони с до 2,5 градуса. Това позволява влизане с по-високи скорости в завой и повече комфорт за пътниците. Адаптивна е и изпускателната система на Mercedes S-класа Coupé. Управлението на клапана позволява звука от изпускателната система да бъде променян.

Иначе новият флагман на Mercedes е заимствал всички функции и асистиращи системи на S-класата.

Стартира първо като S 500

При стартирането през втората половина на годината, Mercedes S-класа Coupé първоначално ще атакува пазара само като S 500 Coupé с познатия вече 4,7-литров битурбо V8 двигател с 455 к.с. и 700 Нм въртящ момент. По-късно със сигурност ще следват S 600 с V12 двигател и AMG вариантите S 63 и S 65. Все още не са обявени цените за двувратия модел.