Лечение с черен пипер

1
Добави коментар
boleyn
boleyn

Освен, че е сред най-популярните ароматни подправки, черният пипер е безотказан природен лек, използван за всякакви заболявания. Какви са здравословните качества на черния пипер и как да го прилагате?

Лечение с черен пипер Черен пипер за отслабване и здраве >>> 

Какво се лекува с черен пипер?

Черният пипер е ефикасен лек при простуда, кашлица, зачервено гърло заради загряващия си ефект. Има свойството да убива вирусите и да подсилва имунната система. Богат е на витамини С и Е.

Кожните заболявания като витилиго, лишеи, екзема също се повлияват добре от лечение с черен пипер.

Розов лишей >>> 

Черният пипер подобрява храносмилателната дейност и регулира киселинността в стомаха, но е противопоказен при язвена болест, тъй като дразни стомаха. Предотвратява усещането за тежест след хранене.

Ароматната подправка има също диуретично действие, регулира месечния цикъл, има благотворен ефект върху нервната система, действа тонизиращо, помага при камъни в бъбреците и възпаления на половата система.

Лекарства от кухнята >>>

Как да прилагате черния пипер като лек?

Овкусяването на ястията с черен пипер само по себе си има лечебен ефект, но ето как още може да прилагате черния пипер като лекарство:

Греяно вино с черен пипер на зърна, мед и плодове по избор е идеално средство за лечение на простуда, вирусни заболявания и за подсилване на имунната система.
Лъжичка от смлян черен пипер, смесен с мед се приема няколко пъти на ден при кашлица и възпалено гърло.
Компрес от оцет, счукан чесън и смлян черен пипер се поставя върху гърдите при бронхит и други респираторни заболявания. Има силно загряващ ефект. Сместа може да се използва и за разтривки.  Кога алкохолът е здравословен? >>>

19.02.2014/Ели Йорданова