Борислав Сапунов – Фокус 200% и сбъднати мечти

13
Добави коментар
ibridik
ibridik

Познавам Борислав Сапунов от по-малко от три години. Но ми се струва, че го познавам от много повече време. Съдбата ме срещна с него по обичайния си начин – “случайно”. Но тази среща промени живота ми. И продължава да го променя…

Днес с гордост мога да заявя, че Боби е не само мой много добър приятел – той е един от учителите ми по успех. Защото от него може да се научи много. А хората, които те вдъхновяват да постигаш мечтите си все още са рядкост.

Всеки има различна дефиниция за приятелството. Моята включва един много важен елемент: приятелите трябва да те карат да искаш да бъдеш по-добър от това, което си в момента. Независимо в каква област.

Борислав Сапунов е точно такъв приятел. Човек с огромно сърце, който винаги ще намери време за теб – въпреки, че обикновено работният му ден продължава по 12-14 часа и най-ощетени от това са неговите деца и съпруга. Нека не прозвучи като пресилен комплимент, но аз наистина почти не познавам друг човек, който толкова много да се раздава за другите. И който го прави толкова безкористно и всеотдайно…

На тази снимка той ме поздравява след една от лекциите ми.  Понякога дори само едно негово ръкостискане означава безмълвно признание:  “Справи се отлично! Браво!”. Защото истинските приятели се разбират и без думи…

Няма по-голяма мотивация от това, някой да вярва в теб повече, отколкото ти самия вярваш в себе си и в собствените ти възможности. Когато – преди повече от две години и половина – се осмелих да направя първите си стъпки като лектор… много хора не вярваха, че от това ще излезе нещо добро. Аз също имах много съмнения и притеснения. Борислав беше този, който ме подкрепяше от самото начало. И вярваше в мен, вярваше че мога да се справя. И аз се справих… Все по-добре и все по-добре – заради много неща и заради много хора. Но и заради него.

За тези три години сме минали заедно през много изпитания. Виждал съм го и в моменти когато никак не му е било леко. Да бъдеш пионер в неща, за които в България все още не е прокарана пътека, не е никак лесно. А да правиш бизнес по открит и честен начин не се харесва на много хора. И те се опитват да те смачкат, да те пречупят да опетнят името и репутацията ти…

Но аз бях пряк свидетел на това, че Борислав Сапунов не се огъна. Не се предаде и не измени на принципите си. И това е нещо, което няма как да не те впечатли, няма как да забравиш… Нещо, което те кара да бъдеш силен, да бъдеш себе си, да бъдеш истински – каквото и да ти струва това.

Да бъдеш като Борислав Сапунов.

От него съм научил и друго:

“Всичко в този живот е само тест! Всяко едно изпитание само начин да покажем от какво сме направени, колко струваме наистина. И колко силно желаем да постигнем нещата, за които другите хора само мечтаят…”

Това са силни думи. Думи на истински Лидер. Но не са само думи.  Боби е от хората, които застават зад думите си – с дела. И показва – с личния си пример – че успехът ни зависи от самите нас, а не от обстоятелствата.

Неведнъж той е казвал, че успяваме само когато се фокусираме – и то не на 100, а на 200%! – в нещата, които искаме да постигнем. Ако само говорим колко много искаме нещо – без да се фокусираме на 200% в действията, които ще ни помогнат да го постигнем – това нещо ще си остане просто мечта. Гола фантазия…

Борислав Сапунов е все още млад. Но вече е постигнал немалко от мечтите си. Защото знае, че без всекидневна борба – със себе си и с ограниченото мислене на другите – няма траен успех.

А успехът е нещо, за което той знае много. По една-единствена причина: той се учи от най-добрите! Не най-добрите в квартала. Не най-добрите, според нашите скромни балкански разбирания. Не от самозваните гурута и местни величия… а от най-добрите в света.

И е избрал да го прави като пие директно от извора. Само книжките не са достатъчни. От него съм научил (и благодарение на него изпитах това усещане и от първо лице), че няма по-силно нещо от истинския контакт с хората, на които се възхищаваш. Ето само част от неговите срещи с Големите:
С Браян Трейси на официалното откриване на iLearning Global във Великобритания (Кроули, 26 април, 2009 г.)

С Бил Бартман – първият милиардер, който се присъедини към iLearning Global – на официалното откриване на iLearning Global в САЩ (Лас Вегас, 19-21 март, 2009 г.)

С Джон Грей (авторът на “Мъжете са от Марс, жените са от Венера“) пак на официалното ILG откриване в Лас Вегас

С Джон Максуел на SUCCESS Symposium в Далас  – април, 2009 г.

С Тим Сейлс на First Direct Selling Educational Festival в Дубай – април, 2008 г.

Имам още много снимки от срещите на Борислав Сапунов с известни хора, от които той самия се учи да бъде успешен. И сигурно ще има и още повече занапред. Защото Боби не се спира на едно място. И не спира да се развива и да се самоусъвършенства…

Много ми се ще на някои от следващите снимки да сме пак заедно. (Някой друг път ще ви разкажа как, благодарение на Борислав Сапунов стигнах два пъти до Флорида – и веднъж до Лисабон –  и станах приятел с най-симпатичната двойка милионери, както и с още цял куп невероятни личности).

Благодарение на Боби започнах и своя Ecobiznet и пак той е виновникът да науча и за iLearning Global.

Преди няколко часа ви дадох цели 10 причини да не пропускате първото представяне на тази невероятна система за онлайн обучени в България. Сега ще ви дам и още една причина да бъдете там тази събота. Лектор в първата част ще бъде скромната ми персона. Но във втората част ще имате възможността да чуете самия Борислав Сапунов.

Аз не бих пропуснал това за нищо на света!

Tags: iLearning Global, Борислав Сапунов, Браян Трейси, презентация, уроци, успех