Барбекю от свинско с коняк и зеленчуци

25
Добави коментар
Vkusi.me
Vkusi.me

Tweet

Pin It

Конякът е силно алкохолно питие, вид бренди. За разлика от малцовото уиски, конякът почти винаги е смес и поради това, не е възможно да се определи точната възраст на един коняк. Напитката носи името на град Коняк (Cognac), департамент Шарант във Франция. За да се нарича едно бренди коняк, трябва да е произведено от грозде от региона около този град. Обикновено коняк се пие в специални чаши за коняк като предварително се загрява и така потребителят може да се наслади на ароматите, които се отделят. Конякът се произвежда от определени сортове грозде. Използва се предимно сорта Фол Блан, но поради факта, че е податлив на болести постепенно е заменен от сорта Уни Блан.

Необходими продукти: 1 кг свинско месо от бут 1 кг свинско месо от врат 3 бр. домашна наденица 2 бр. голями глави кромид лук 3 бр. малки глави кромид лук – 3 бр. 2 бр. тиквички зелени и червени чупки по 2 бр. 1 бр. патладжан 250 г гъби печурки млян черен пипер на вкус млян кимион на вкус млян бахар на вкус ситно смляна чубица на вкус за маринатата: 150 мл соев сос 150 мл коняк зехтин – 2 с.л. + 3 с.л. за зеленчуците 1 ч.л. кафява захар

Начин на приготвяне: Накиснете от предния ден месото с маринатата, за да се овкуси по-добре. Нарежете свинското от бут на пържоли. Натъркайте от всички страни със сухите подправки и сложете в тавичка. Направете маринатата, като смесите продуктите за нея в малка купичка и ги залеете с половината от нея. Нарежете месото от врат на хапки и мариновайте по същия начин. Разбъркайте добре. Накиснете дървени шишчета във вода. Нарежете тиквичките и патладжана на ленти. Посолете и полейте с малко зехтин. Нарежете малките глави лук на шайби и ги нанижете внимателно на дървени шишчета напречно. Намажете със зехтин. Чушките изчистете от семето и нарежете заедно с лука на парчета, голями колкото хапките от месото. Нарежете и гъбите наполовина. Пригответе шишчетата, като редувате месо, лук, гъби, месо, чушка червена, лук, месо, зелена чушка, гъби, месо и т.н. Целта е да се получат, колкото се може по-пъстри. Печете пържолите, шишчетата и наденицата на умерено загрята скара или жарава за около 20 мин. Заедно с тях изпечете и зеленчуците, за да се смесват ароматите им по време на печене. След готовност на лентите от тиквички и патладжан нанижете и тях на шишчета, като ги нагъвате за по фолям ефект при поднасяне. Сервирайте топли със салата по ваш вкус.

Коментари

коментар(а)

Tweet

Pin It