Най-големият руски самолетоносач е в пристанището на Лимасол

1
Добави коментар
tedy79
tedy79

Най-големият руски самолетоносач е в пристанището на Лимасол

27 Февруари 2014 | 14:19

/КРОСС/ В пристанището на Лимасол, Кипър днес акостира най-големият самолетоносач на Русия – корабът „Адмирал Кузнецов“, наричан „Звярът“. Самолетоносачът принадлежи към Северния флот на Русия и в момента изпълнява задачи в състава на групата кораби на Военно-морския флот на Русия в Средиземно море.

Неговото плаване е в рамките на изискванията на Министерството на отбраната на Русия за възобновяване на редовното присъствие на корабите от нейния ВМФ в стратегически важни райони. „Звярът“ е с дължина от 340 метра, съоръжен е с мощни ракетни системи. Обикновено екипажът му се състои от 2000 души, но сега на борда му има 3000 души, пише vsekiden.com

Няколко руски военни кораба вече влизаха в пристанищата на Кипър, но за първи път акостира гигант от мащаба на „Адмирал Кузнецов“. Това е и първото в историята на международното сътрудничество между Русия и Кипър делово посещение на руски самолетоносач, уточниха от пресслужбата на Западния военен окръг на Русия.

Според информация оттам по време на престоя на кораба в Лимасол се предвижда той да бъде посетен от президента на Кипър Никос Анастасиадис. В Лимасол флагманът на руския флот ще остане до 2 март за зареждане и попълване на запасите.

Във връзка с провежданата в пристанището на Лимасол 24-часова стачка синдикатите уточниха, че круизни и военни кораби, както и кораби, превозващи бързоразвалящи се продукти, се обслужват без прекъсване.

 

Copyright © CROSS Agency Ltd.
При използване на съдържание от Информационна агенция „КРОСС“
позоваването е задължително.