Облачно копане на биткойни

15
Добави коментар
Mitiozo
Mitiozo

Накратко за биткойн?

Биткойн е крипто-валута, която дава възможност за въвеждане на нова разплащателна система и напълно нов вид дигитални пари. Тя е първата децентрализирана мрежа за разплащания, базирана на peer-to-peer технологията, която се поддържа от нейните потребители и няма централна власт или посредници. От гледна точка на потребителя, Биткойн не е нищо повече от мобилно приложение или компютърна програма, която ви осигурява Биткойн портфейл и ви позволява да получавате и изпращате биткойни.

Придобиването на биткойни става с така нареченото копане (mining). То изисква сравнително скъп хардуер, които изразходва изчислителна мощ за обработка на транзакции. Необходимостта от допълнителен скъп хардуер и последващите високи разходи за електроенергия отблъскват повечето хора. Поради тази причина отскоро се появиха сайтове предлагащи копане в интернт.

 

Какво е облачно копане на биткойни (Bitcoin Cloud Mining)?

Облачно копане или облак хеширане е съвсем нова концепция, която позволява на потребителите да формират групи (сдружения), където съвместните им усилия са възнаградени с по-голям доход, в сравнение с индивидуално копане (добив) със собствено оборудване. Цялостният процес на копане се извършва в облака, без каквито и да било офлайн разходи, като електричество, хостинг въпроси, или инсталации и поддръжка. По този начин, всеки може да спечели допълнителни приходи с малък или никакъв риск и чести изплащания.

Какви са ползите от облачно копане?

Има редица ползи от облачното копане на биткойни:

Съществува значителна общност от хора, които се занимават с облачно копане. Може да се запознаете с много хора, които могат да ви дадат полезни съвети за добива на биткойни.
Може да бъде много интересно хоби. Всъщност, въпреки че повечето хора го правят за пари, много от тях го правят по същата причина поради която хората излязоха да търсят злато по време на златната треска. Става въпрос за тръпката на лова и вълнението от находката.
С онлайн облачно хеширане можете да забравите за най-честите проблеми при копането вкъщи, като например: Огромната консумация на електроенергия; Постоянни проблеми при свързване; Необходимостта да се осигури охлаждане и пространството; Досаден шум; Проблеми с  поддръжка на друг хардуер.

Сайтове позволяващи облачно копане:

CEX.io 

Една от най-бързо развиващите се и към момента с най-голяма изчислителна мощ платформа. Копането на биткойни е по-достъпно от всякога. Всеки може да се регистрира само за минута и депозира биткойни (няма ограничение за минимума) и да купи с тях дялове за копане GHS (gigahash per second), които да „прозиведат“ нови биткойн единици. Новите биткойн единици може да реинвестирате в закупуването на нови мощности и така да увеличавате скоростта си на копане или просто в един момент да изтеглите всичко в биткойни.

cloudhashing.com  

При тази платформа трябва да изберете измежду няколко абонаментни планове, които изискват по-висока първоначална инвестиция но и обемите мощности които се закупуват са значително по-високи.

Както може да видите облачното копане може да бъде забавно и наистина може да ви донесе допълнителни приходи с не много голяма инвестиция. Следваща графика илюстрира движението на цената на Биткойн. Както се вижда тя е достигала до $1076. В момента е паднала до около $535, която вместо да е за притеснение е добра възможност за бъдеща инвестиция.

https://www.tradingview.com/x/rsDkNPFc/