Александра Борисова: Обичта към музиката е нещо, с което се раждаш и остава за цял живот – ИНФОМРЕЖА – НОВИНИ ОТ ЮГОЗАПАДНА…

1
Добави коментар
INFOMREJA
INFOMREJA

16-годишната Александра Любомирова Борисова е от Кюстендил. За нея хората казват, че е най-добрият глас и изпълнител на народна музика в града. Ученичка е в ПМГ ”Проф.  Емануил Иванов“. Нейното хоби е всичко, свързано с изкуството. Мечтае да успява в това, което най-много обича – музиката и пеенето! Печелила е десетки златни медали от различни музикални конкурси.

 

Алекс, от колко време са занимаваш с музика?

 

Откакто се помня, от съвсем малка. Първата ми изява е едва на 4 години.

 

Откъде дойде обичта ти към музикалното изкуство?

 

Обичта към музиката е нещо вродено, с което се раждаш и остава за цял живот.

 

Участвала си в много и различни конкурси. Разкажи ни повече за тях.

 

Участвала съм в доста събития – концерти, конкурси и фестивали. Сред тях са „Орфеева дарба“ – София, „ Дико Илиев“ – Враца, „Орфеево изворче“ – Стара Загора и много други. Всичките ми награди са златни медали.

 

Минаха доста музикални формати, организирани от различни продуценти и медии. Мислила ли си да се впуснеш в подобни предизвикателства?

 

Разбира се, че съм мислила, но съм на мнение, че е по-добре първо да завърша средното си образование и след това да се отдам активно на такъв тип изяви и да по-сериозно кариерно развитие.

 

Имала ли си възможност да създадеш авторско парче?

 

Всеки един път, когато усетиш вдъхновение и желание за музика, имаш възможност да създадеш нещо свое собствено, индивидуално, авторско и уникално.

 

Трудно ли е според теб сега на младите изпълнители да пробият в България? Какво им пречи?

 

Трудно е, няма съмнение! Но пък аз гледам позитивно на нещата и ми се иска те да се случват по най-добрия начин, защото все пак се надявам, че мечтите се сбъдват! Това определено е мечта на доста млади талантливи изпълнители!

 

Достатъчен ли е само талантът?

 

Разбира се, много по-лесен е пътят на този, който има някого зад гърба си, но вярвам, че тревичката никой не може да я спре да пробие, рано или късно тя пониква… В този ред на мисли смятам, че ако талантът е прекалено голям, не е съвсем невъзможно да се постигнат резултати!

 

Ти си невероятен изпълнител на народни песни. Това ли е любимият ти стил музика?

 

Всъщност един от любимите ми. Занимавам се не само с народна музика. Ходя и на поп и джаз пеене, определено соул и RnB музиката доста се доближават до душевността и светоусещането, което имам.

 

Музиката ли е нещото, с което искаш да продължиш да се занимаваш и за напред?

 

Това би било най-голямото удоволствие за мен! Надявам се да успея!

 

Твоето семейство е изцяло от музиканти.

 

Семейството ми винаги и изцяло ми е било в помощ, и то огромна!

 

Накъде би тръгнала да се развиваш, след като завършиш средното си образование?

 

Със сигурност образованието ми ще клони към математическите или икономически специалности, но това далеч не означава, че няма да се развивам и в музикален аспект. Мисля, че нещата се получават най-добре, когато се комбинират паралелно.

 

Има ли изпълнител, на когото би искала да подражаваш?

 

Харесвам много изпълнители, но не мисля, че трябва да подражаваме на някого! Всеки има своя собствена индивидуалност, която го прави различен, чрез която е себе си!

 

Музикант къща може ли да храни?

 

Зависи в кои географски ширини!