Упражнения за уголемяване на гърдите

22
Добави коментар
devoyka
devoyka

Хубав, полезен и здравословен начин да решим проблема с малкия бюст е да си подготвим серия упражнения за уголемяване на гърдите. Макар и гърдите сами по себе си да нямат мускулна тъкан, засилването на гръдните и гръбните мускули спомага за оформянето на красив и стегнат бюст. Хармоничното оформяне на гръдния мускул може да създаде и визуалното впечатление за по-големи гърди.

Главни недостатъци на метода:
Реално в гърдите няма мускули т.е. упражненията няма как да доведат до пряко увеличаване на гърдата. По принцип упражненията изгарят мастните тъкани (главната съставна част на гърдите) и интензивните тренировки вместо до увеличаване водят до смаляване на бюста. Практически правенето на упражнения за уголемяване на гърдите трябва да е съчетано с подходяща хранителна диета, чиято цел е да осигури всички необходими вещества на организма и дори да прибави някой килограм ако това е необходимо (виж Натрупване на килограми за уголемяване на бюста?)

Предимства на метода:
Първо – поддържането на тялото в добро здраве е ключът към щастието. Упражненията и физическата активност са важни за развитието на тялото на момичето в пубертета. На следващо място – много момичета сякаш не осъзнават, че бюстът далеч не е всичко. Каква полза от голям бюст ако стойката на тялото е прегърбена и изглежда сякаш едва носи гърдите? Красивата стойка, изправените глава и рамене подсказват самочувствие, увереност и себеуважение, а това е далеч по-привлекателно и очарователно. Упражненията ще ти осигурят именно жизнерадостното излъчване, което е далеч по-важно от всичко друго.

Как работи метода
Тялото трябва да се развива хармонично и да се развият всички мускулни групи, като се наблегне на гръбните и гръдните мускули. Има два типа упражнения и ти се нуждаеш и от двата – кардио упражнения и силови упражнения.

Кардио упражненията ще ти помогнат за цялостното укрепване на организма и за изгаряне на излишните мазнини (бричове, мазнините около ханша, излишното коремче и т.н.). Избери си това, което ти доставя най-голямо удоволствие и което можеш да практикуваш редовно – тичане, плуване, колоездене, скачане на въже, изкачване на стълби, въртене на обръч и други подобни. Най-подходящото време за кардио упражненията е сутрин, преди хранене. Най-разумно е да редуваш няколко типа упражнения за да натоварваш различни мускулни групи. За да си в добра форма ти трябват 20-40 минути 3-5 пъти седмично.

Силови упражнения – целта на силовите упражнения е да увеличат мускулната маса и силата в определени мускулни групи. При правилното и редовно изпълнение на посочената серия упражнения още в рамките на месец ще започнеш да виждаш резултата – повдигане и увеличаване на гърдите, изправяне на стойката и повишаване на доброто настроение.

Трябват ти две гирички до 2 кг всяка .Упражнението се прави на лежанка или на земята. Ръцете са до раменете
Събери коленете и стегни коремните мускули
Ръцете се движат перпендикулярно на тялото и успоредно една на друга в продължение на раменете.
Спусни ръцете в изходно положение
Задръж и повтори. Упражнението се прави на серии от 12 повторения. Направи 3 серии с почивка от една минута между сериите.

Вариация на метода е вместо на лежанка да се прави на пода, като за по-добри резултати можеш да свиеш краката в коленете и да повдигнеш дупето. Тялото и коленете трябва да са в една права.

Вместо гирички можеш да използваш 0,5 мл бутилки от минерална вода пълни с пясък. Стегни капачката здраво и увий с тиксо за всеки случай. Ако имаш хартиено тиксо увий и средната част на бутилката за да не се пързаля.

Не знам дали този род упражнение си има някакво специално име. Във фитнес салоните се използват пружини за разтягане, но у дома а и за целите на бюста упражнението с кърпа е напълно достатъчно

Необходима ти е здрава, хавлиена кърпа с дължина около 60 см
Застани изправена с леко разтворени крака, така че да имаш стабилна стойка
Увий хавлията на въже. С две ръце хвани кърпата на ширината на раменете, изпъни ръцете напред, перпендикулярно на тялото.
В това положение се опитай да раздалечиш ръцете си без да изпускаш кърпата, все едно опитваш да скъсаш хавлията
Задръж 30 секунди, почини една минута и повтори три пъти. С тренировките ще увеличиш времето на задържане и броя повторения

Препоръчва се упражнението да се изпълнява на лежанка. Можеш да използваш пейка, табуретка или дори пилатес топка. Важното е да имаш стабилна опора на гърба. Ако нямаш нищо подходящо можеш да правиш упражнението и на земята, но не отпускай ръцете си в почивките.

Трябват ти две гирички до 2 кг всяка .
Легни и разтвори ръцете по продължение на раменете. Дланите трябва да сочат към краката а не една към друга.
Вдигни ръцете нагоре, пред гърдите. Ръцете стоят изпънати през цялото време
Задръж и спусни ръцете в изходно положение
Упражнението се прави на серии от 12 повторения. Направи 3 серии с почивка от една минута между сериите.

Отново, вместо гирички можеш да използваш бутилки от 0,5 мл пълни с пясък. При варианта показан на изображението краката са свити в коленете и стоят във въздуха по време на изпълнение на упражнението.

Заеми изходна позиция
Ръцете ти трябва да са на ширината на раменете
Тялото трябва да бъде изправено и цялата тежест да пада само върху ръцете и пръстите на краката
Сгъни ръцете в лактите и без да опираш тялото в земята го спусни до долу. Задръж и се върни в изходно положение
Упражнението се прави на серии от 10 повторения. Направи 2 серии с почивка от една минута между сериите. Увеличавай сериите с тренировките

Ако на първо време не можеш да ги правиш на земята, може да ги правиш на достатъчно стабилна опора – на ръба на леглото или дори на стабилен шкаф. Друг вариант е вместо на пръстите на краката долната опора да бъде на коленете ти

Разбира се можеш да включиш още редица упражнения за развиване и на други мускулни групи. Хубаво е и да добавиш още упражнения за развиване на гръбните, гръдните и коремните мускули за да развиеш мускулатурата хармонично и съразмерно.

Имаш ли въпроси за тази статия?