Как да изберем правилната обувка

1
Добави коментар
joy88
joy88

Гост автор: пожелал анонимност. Ние сме склонни да обичаме или мразим обувките си. Случва се да се влюбим в някой готин чифт дамски обувки, но да няма нашия размер. Или да харесаме външния вид на някои обувки с висок ток, но да не можем да ходим с тях дълго време. Затова ще използваме съветите на американския консултант и експерт по обувките Меган Клиъри, която ще ни помогне да изберем правилните обувки.

 

Това е списък на обувките, които трябва да притежава всяка жена в гардероба си:

 

Чифт елегантни сандали на нисък, среден или висок ток;
Ботуши до коляното с ток или без ток;
Класически дамски обувки с ток или без ток, които да са неутрални и да могат да се комбинират с всичко;
Модерни маратонки или платненки;
Мокасини.

Какво да правим, ако сме си взели обувки с по-голям или по-малък размер от нашия? Съветът на Меган е да не го правим. Независимо колко изкушаващ е вида на обувките и офертата им. По този начин ще инвестираме в болката, която ще ни причинят стегнатите обувки. Ако сме си взели по-голям чифт обувки можем да опитаме да поставим по-дебела стелка и така да ги направим по-удобни. Ако обувките ни стягат и са от кожа можем да направим следното: да ги накиснем под течаща вода за около една-две минути, докато се намокрят напълно и след това да ги обуем и да ги носим докато изсъхнат. По този начин кожата ще се отпусне. Ако обувките не са кожени а са направени от синтетичен материал можем да ги сложим във фурната на слаб огън за около 30 минути, след което трябва да ги обуем и да ги носим докато изстинат и материала се втвърди.

Каква е идеалната височина на токчетата?Има много теории за това кой ток е идеален, но за най-практичен и такъв, който щади краката ни се смята 5 до 7 сантиметровия ток. Разбира се това е индивидуално за всички, причината че за някои дами и  10 см. дори не е висок. Разбира се за по-ниските винаги се препоръчва средно 2 см. по-голяма дължина на тока. Красотата е субективно понятие и разбирането за естетиката, та дори и на практичността не константа величина.