Превю: Седмица на модата в Париж, есен 2014 » Моден свят

13
Добави коментар
svetla58
svetla58

От миналата седмица модният елит се наслаждава на интересните дефилета във френската столица. Вече ви представихме модното шоу на Dior, а днес продължаваме с интересните колекции за сезон есен-зима 2014-2015 година на още няколко известни модни къщи.

Givenchy

Ако трябва да бъдем честни, в последните колекции на Givenchy ни липсваше нещо, но ето че го виждаме в новите творения на Рикардо Тиши. „Този път колекцията показва елагантността и ‘добрия тон’. Моят ‘добър тон’ разбира се“ , сподели дизайнерът. Стилът, екстравагантността и колоритът се преплитат във вдъхновяващи творения. Пеперудени крила, леопардови мотиви, змийски шарки са гарнирани с доза френски шик, подправени от дантела и колоритни петна. Истински разкош!

Balmain

„Елате в моята джунгла“, каза преди дефилето Olivier Rousteing, обяснявайки, че тази колекция е най-лична и силно свързана с него. „Аз съм французин. Аз съм черен и съм горд да работя за Balmain, а тази линия е послание за свобода и глобализъм.“ Както винаги дизайнерът ни представя изключително впечатляващи модни творения, много ярки като усещане за стил и индивидуалност, с изключително внимание към детайла. Те носят настроението на природата чрез принтовете, контраста межу приглушени и сигнални цветове.

Elie Saab

Ливанският дизайнер остава верен на своите фантастични ефирни вечерни и коктейлни рокли и бляскавите материи, достойни за червения килим. В новата колекция палитрата е приглушена в пепел от рози, бордо, изумрудено и черно. Дългокосмести кожени палта допълват шикозната осанка на дамите.

Stella McCartney

Стела рядко бяга от зоната на комфорта, защото обича да преплита много спортни елементи във визията, независимо дали става дума за ежедневен тоалет или коктейлна рокля. За следващата есен тя предлага плетива, бродерии, интересни принтове, симпатични кецове със звезди, рокли и блузи с акценти от цветни ресни.

Balenciaga

Новата колекция на Balenciaga е по-колоритна и смела от предишните на Alexander Wang, откакто той стана главен дизайнер на модната къща. Впечатление правят акцентите с ципове, които моделиерът вплита в облеклата. Креативният директор набляга на вълната, експериментирайки с нейните възможности при изграждане на дрехи за ежедневната визия. Вечерните тоалети са артистични, но и романтични с асиметрични силуети, блестящи инкрустации от кристали и перли.

Автор: Делица Цонева