5 уникални тунела

12
Добави коментар
sedrik
sedrik

Тези места ще ви оставят без дъх! Снимките не са плод на Photoshop-a, защото тези места наистина изглеждат по този начин. Вижте 5 от най-красивите тунели в света, които привличат погледа със своята чудновата обаятелност.

Тунелът на любовта в Украйна

Това е идеалната дестинация за всички романтици, които търсят екзотика, мистика и уникална атмосфера. Зеленият тунел е дълъг почти километър и е предпочитана туристическа дестинация. Той е любимо място на много влюбени двойки, защото според поверие, ако двама влюбени минат през тунела заедно, хванати за ръка, любовта по между им ще бъде вечна.

Тунелът Уистерия в Япония

Tози тунел поразява всеки посетил мястото с безкрайните си цветя. Той се намира в японския град Китакуиши и е едно уникално местенце, което е символ на вечната красота. Както знаем, японците са лидери в изкуството на озеленяване, затова и тунелът е “потопен” в естетиката на много стилове и дизайни.

Тисовият тунел във Великобритания

Тисовия тунел е много популярна туристическа атракция в областта. Тя е факт от много дълги години и любопитен факт е, че са били нужни девет години, за да се изреже и възстанови тази уникална арка.

Бамбуковата пътека в Япония

Тази страхотна панорама се намира в град Киото, Япония. Пътят е с дължина 500 метра и минава през най-красивата бамбукова гора в страната. Дърветата са високи и образуват тунел, който през различните сезони има своята уникална красота.

Живият плет в Северна Ирландия

При съзерцаването на този красив фотос ни идва с широко отворени очи да извикаме „Уау!“. Да, гледката е наистина поразително красива. Дърветата се смятат, че са на около 300 години. А според местното население през 18 век Джеймс Стюард е засадил 150-те бамбукови дърва, които днес са вплели клоните си едно в друго и образуват страхотен тунел, който наподобява жив плет.