100 дупнишки деца влизат в патриотичен спектакъл

1
Добави коментар
nestidante
nestidante

100 деца от дупнишките училища ще участват в театрално-танцова постановка на детска театрална школа “Водолей”, пресъздаваща текстове на известни български класици, адаптираниза деца.

Спектакълът, носещ името “АБВ – The Wall” си поставя нелеката задача да разбие стената между децата и възрастните, да подпомогне националното самоосъзнаване на подрастващите, чрез средствата на театъра и психодрамата.

 Младите таланти са подбрани в три дупнишки училища – СОУ “Св. Паисий Хилендарски”, ОУ “Св. св. Кирил и Методий” и ОУ “Неофит Рилски, съобщи главният художествен ръководител в Артасоциация “Водолей” Симона Попова.

Към проекта се очаква да бъдат приобщени и възпитаниците на Дом “Олга Стоянова”, за съвместна дейност с който е в преговори управителят на компанията-партньор Виктор Липовски.

 Театрално-танцовият спектакъл ще бъде представен по време на Майските празници на културата в Дупница. Идеята е на по-късен етап чрез него да се реализира кампания за набиране на средства от деца за деца. Самото обучение на младите актьори пък ще става чрез специална образователна програма, разработена от Симона Попова. Това е и една от причините миниатюрите да бъдат подготвяни въз основа на индивидуалните качества и заложби на децата. “Децата се тези, които събуждат възрастните”, категорична е Попова.

Затова и една от целите, които си поставя е да бъде повишен интереса на подрастващите към културния живот, историята и изкуството, като цяло. Цялата дейност ще се осъществява чрез неправителствена организация, в която ще влязат и родителите на децата.

 На снимката: От ляво надясно

  Мая Михайлова – хореограф; Симона Попова – художествен ръководител;

  Виктор Липовски – управител на компанията-партньор

Д-р Любомир Таушански: Николай Радев починал от кръвозагуба
< Предишна

Убиха Отвертката, близък на Галевите
Следваща >