Винтидж идеи за дома: дантелено изящество » eMODNO у дома

13
Добави коментар
svetla58
svetla58

Винтидж стилът в обзавеждането е изключително актуален и в наши дни, защото той носи елегантно и романтично настроение в интериора. Един от най-характерните белези за този тип декорация е свързан с изяществото на дантелата и разкошните бабини бродерии, създадени с много усърдие и любов.

Днес решихме да ви заредим с вдъхновяваща доза идеи, как да внесете от този леко носталгичен и много чувствен стил във вашето жилище. Открихме в интернет пространството редица ефектни „творения“, с които може да внесете характерната винтидж нотка в стаите на дома си.

Със сигурност ще се почувствате много уютно в пространство, където царуват фини дантели. Има различни възможности, на които може да заложите, ако се спрете на този стил в декора.

Ако имате сръчна баба (или вие самите умеете на шиете и плетете), чудесно и естетично решение са дантелените покривки, пердета, килими или възглавници. Бродирани шевици по калъфките също са много атрактивни, особено на изчистен десен в контрастен цвят. Дантелено пано зад леглото е уникално дизайнерско решение, което се съчетава добре дори с по-модерен интериор.

Бродираните акценти са много подходящи за спалнята. Аранжирайте по-ефектен начин актуалните декоративни яки от дантела, с перли и други подходящи аксесоари около дамската си тоалетка.

Дантелените буркани или вази са превъзходни акценти за интериорния дизайн на спалнята или дневната. Може и сами да ги сътворите в домашни условия, като използвате стари пердета или дрехи от тази материя. В тях поставете красиви цветя или други предмети от бита.

Вижте тези и още други идеи в снимковия материал:

Автор: Делица Цонева