Зачеване според кръвната група

1
Добави коментар

Дали ще забременеeте бързо и каква е причината за проблемите ви със зачеването се крие до голяма степен в кръвната група. Такова е заключението от изследванията на учени от Йейлския университет и Медицинския колеж „Алберт Айнщайн“.

Зачеване според кръвната група 12 причини, които пречат на зачеването >>> 

Най-големи трудности със зачеването изпитват жените с нулева кръвна група, а най-лесно забременяват жените с кръвна група А. Установено е, че жените с нулева кръвна група отделят два пъти по-малко яйцеклетки през живота си, което обяснява защо изпитват затруднения със зачеването. При  тях нивата на FSH (Фоликулостимулиращ хормон), свързан с плодовитостта, са много по-високи отколкото при при жените с други кръвни групи, което обяснява по-малкият резерв от яйцеклетки.

Установено е също, че с възрастта яйчниковият резерв при жените с кръвна група 0 намалява много по-бързо, с което и забременяването става все по-трудно.

Коя е най-подходящата възраст за зачеване? >>> От значение ли е възрастта за бременността? >>> Връзката между възраст и фертилност >>>

Но това, че сте нулева кръвна група, в никакъв случай не означава, че не може да имате деца. Просто трябва да бъдете търпеливи и упорити, тъй като зачеването може да отнеме време. А, колкото по-млади започнете, толкова успехът ви със забременяването ще бъде по-сигурен и бърз.

Що се отнася до мъжете, при тях кръвната група не играе роля в процеса на зачеване, но пък има значение с какъв резус фактор са, което обаче не касае зачеването, а бременността.

Резус фактор и бременност >>> 

29.12.2014/Ели Йорданова