„Лудите години” във Вила д’Есте

2
Добави коментар
StaysiMS69
StaysiMS69

От 23 до 25 май 2014 г. ще се състои 85-ото издание на известния Конкурс за елегантност във Вила д’Есте

Още по темата

Повече за Maserati

» Всички новини
» Всички тестове

Той се провежда край езерото Комо, Италия и ще мине под мотото „Roaring Twenties” („Лудите години”). Там ще бъдат отбелязани и различни годишнини по избор.

Oрганизиран за десети път от BMW Group Classic, конкурсът за елегантност тази година ще мине по холивудски сценарий, вдъхновен от произведението на Ф. Скот Фицджералд „Великият Гецби, от 1925 г.

В петък вечерта паркингът на Вила д’Есте ще бъде проебразен в лятно кино,  където ще се прожектира последната кинематографична адаптация по книгата на Фицджералд (в главната роля Леонардо ди Каприо), докато през събота и неделя ще се проведат парадите, с тях ще бъдат почетени известни автомобили от далечното минало, сред които един и много рядък Duesenberg.

Конкурсът за елегатност във Вила д’Есте 2014 ще отбележи и различни годишнини. Така например Rolls-Royce ще отпразнува своите 110 години с изложение в Ротондата на Вила Ерба, докато Maserati пък ще представи един състезателен автомобил 450S от 1956 г. (вторият от всичките девет произведени) в рамките на стогодишния юбилей на марката.

Освен това марката с тризъбеца ще участва и в конкурса за красота, организиран от BMW Group Italia, както и в надпревата за Златната купа на Вила д’Eсте, която се присъжда от публиката.