Десислава Атанасова: Мая Манолова е доносник, днес дебатът беше абсурден

15
Добави коментар
rhp
rhp

Още по темата

Паве летя по „Позитано“ 20

2015-04-19 18:59:57

Такъв скандал никога не се е случвал, допълни политикът от ГЕРБ

„Днес дебатът беше абсурден. Решението на парламента беше абсурдно. БСП, ДПС и Атака гласуваха без да разгледат кандидатурата на ГЕРБ за член на ръководството“. 

По този начин депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова коментира избора на новото ръководство на ЦИК в ефира на Нова. Според нея такъв скандал никога не се е случвал – най-голямата опозиционна партия да няма представител.

Бившият здравен министър разкри и точките, по които новият изборен кодекс не е бил проведен правилно.

„Г-жа Манолова не си е чела изборния кодекс. Той е ясен и категоричен. Четирима се избират от Народното събрание, а останалите се назначават от президента. Броят на членовете е съгласно проведените парламентарни избори и съгласно групите в парламента. След като ГЕРБ е събрала над милион и сто хиляди гласа, как може някой да си помисли, че може да бъде лишена от заместник председател от ръководството на ЦИК. Представете си, ДПС гласува кандидатурата на Атака. Това е безпрецедентно. На фона на всичките има обвинения, че не се понасят един друг. Те позволиха ЦИК да работи в непълен състав“, посочи Атанасова.

Тя не пропусна и да посъветва Мая Манолова.

„Съветвам г-жа Манолова по-рядко да я слушате какво казва. Нека напомня, че г-жа Манолова преди година беше в ефира на всички телевизии, когато разкриваше грандиозните скандали за Костинброд. И какво се оказа, че г-жа Манолова е само един доносник“.