Роднини на пътници от изчезналия „Боинг“ на протест в Пекин

1
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Десетки разгневени роднини на пътници от изчезналия самолет на малайзийските авиолинии се събраха днес на протест пред посолството на Малайзия в Пекин.

Демонстрантите носеха плакати с надпис „Искаме да разберем истината“ и „Защо ни карат да чакаме толкова дълго“, предаде ДПА.

Китай поиска цялата информация и доказателства, свързани с изчезването на самолет, който според малайзийските власти се е разбил в южния Индийски океан.

От 239-те пътниците 153 са китайски граждани.

Протестиращите – около 200 души, хвърляха по посолството пластмасови бутилки с минерална вода и се опитаха да щурмуват портата, скандирайки „Лъжци“, съобщи Асошиейтед прес.

Източник:
ЕПА/БГНЕС

Според Ройтерс се е стигало до сблъсъци със силите на реда.

Днес малайзийските вестници излязоха с черна първа страница, за да споделят скръбта с близките на жертвите от полет 370 на „Малейжа еърлайнс“, за който малайзийският премиер обяви вчера, че е паднал в Индийския океан, предаде Франс прес.

„MH 370 R.I.P“ („Ем Ейч 370 Почивай в мир“) пише на първа страница на черен фон „Стар“, най-големият всекидневник в Малайзия, който излиза на английски език. Буквите в това изречения са съставени от имената на 239-имата души, които са били на борда на самолета. От тях две трети са били китайци.

„Лека нощ, Ем Ейч 370“, пише в. „Ню стрейтс таймс“ също на първа страница на черен фон – мъчително напомняне за последните думи, чути от въздушните диспечери на 8 март и казани от един от двамата пилоти – без съмнения от втория пилот – „Е-е, добре, лека нощ“.

Вестниците, които излизат на китайски или малайзийски също отделят на първо място материали за „Боинг 777“.

Междувременно стана ясно, че Австралия днес е спряла операцията по издирването на самолета заради неблагоприятните метеорологични условия.

Самолетите на международната авиогрупа по издирването сет намира в Пърт. Австралийското управление за морска безопасност съобщи, че в зоната на издирването, разположена на около 2500 километра от западното крайбрежие на страната, е започнала силна буря.

Скоростта на вятъра е 80 километра в час, вали проливен дъжд и видимостта рязко се влошава.