Как да се справим с акнето с продукти, които можем да намерим у дома?

1
Добави коментар
pepihappy
pepihappy

Пастата за зъби помага в борбата с акнето

 
 
Поддържането на кожата чиста и здрава, без акне, изисква много време и истинско посвещаване на тази цел

Дерматолозите могат да препоръчат различни продукти, но повечето от тях, които наистина са ефективни, са на високи цени и отнема време да се видят резултатите. Можем да ви предложим различни натурални продукти, които да ви помогнат да се справите с така досадното акне в рамките на няколко седмици.
 

Пастата за зъби унищожава акнето

Пастата за зъби е ефективно средство за премахване на акнето. Нанесете тънък слой паста върху областите с акне и оставете да действа най-малко 25 минути. След като премахнете пастата за зъби, трябва да си изплакнете лицето с топла вода. Прилагайте тази техника на всеки два дена за две седмици. Имайте предвид, че пастата за зъби изсушава кожата.

 
Доматите притежават изсушаващи свойства, които стопират акнето

Преди да си легнете да спите поставете люспи от домат върху участък от кожата ви податлив на акне. Оставете люспите върху лицето, докато спите, а на сутринта се измийте с вода.

Лимоните са ефективно средство за борба с акнето

Измийте лицето си с топла вода. След това нанесете смес от изцеден лимон със сол. Оставете сместа за около 20 минути и изплакнете с топла вода.

Кисело мляко срещу акне

Разбъркайте три супени лъжица мляко с две супени лъжици овесено брашно, след това добавете чаена лъжица зехтин и супена лъжица лимонов сок. Нанесете добре разбърканата смес върху проблемните области. Оставете сместа за около 7 минути и след това отстранете с помощта на студена вода.

 

Содата бикарбонат също може да е много полезна в борбата с акнето

Смесете сода бикарбонат с вода и намажете участъците, където най-често ви се появява акне. Оставете сместа да престои 15 минути и изплакнете с топла вода.

loading…