9 туристически атракции в Гватемала – тема за Гватемала – Idi.bg

7
Добави коментар
tao
tao

Гватемала е страхотна туристическа дестинация, предлагаща прекрасна природа, интересна история и богата култура, съчетаваща традициите на древните маи и тези на испанските завоеватели. Ето и 9 от най-внушителните туристически атракции на Гватемала.

Ел Мирадор

Ел Мирадор бил важен град на маите, изоставен през 9-ти век и преоткрит през 1926 г. Днес градът все още остава доста недостъпен, защото е разположен дълбоко в сърцето на джунглата. С кола може да стигнете до най-близкото селище до Ел Мирадор, Кармелита, но след това трябва да продължите пеша през джунгла, пълна с мравки, кърлежи и комари. Цялото пътуване трае пет дни и четири нощи, но тези които са го преживели казват, че никога няма да го забравят.

Ливингстън

Ливингстън е един от скъпоценните камъни на карибското крайбрежие. Местната култура е много добре запазена и туристите могат да опитат традиционна кухня, да се насладят на местната музика и дори, ако имат късмет, да се включат в специфичния местен танц – пунта.

Вулканът Пакая

Активният вулкан Пакая изригва за последен път през май 2010 г. Изкачването на вулкана отнема един цял ден и определено не е за хора със слаби сърца, но гледката от върха си струва усилията.

Монтерико

Монтерико остава малко встрани от популярните туристически маршрути и е идеален за тези, които търсят истинско бягство от реалността. Тук може да се насладите на красивите черни пясъци, вулканичните плажове и липсата на други туристи.

Флорес

Остров Флорес е последното независимо кътче, по време на испанското нашествие. Градът е чудесна туристическа дестинация, изпълнена с къщи в колониален стил, тесни калдъръмени улички, старинни църкви, хотели и ресторанти.

Пазарът в Чичикастенанго

Град Чичикастенанго, още наричан накратко Чичи, е най-популярната шопинг дестинация в Гватемала. Разположен близо до град Гватемала,  Чичи е дом на най-яркия и живописен местен пазар. Огромното разнообразие от плодове, зеленчуци, платове, дрехи, маски, сувенири, грънци и дори фоерверки, няма да ви остави безучастни и със сигурност ще си тръгнете с нещо за спомен от този цветен пазар.

Арката на Санта Каталина

Антигуа някога е била столицата на Гватемала, но през 1773 г. бива опустошена от земетресение и някога изпълнения с живот град се превръща в тихо провинциално градче. Днес градът е популярна туристическа дестинация, изпълнена със старинна испанска архитектура, а Aрката на Санта Каталина приветства посетителите на града.

Езерото Атитлан

Разположено в планинско плато, езерото Атитлан е една от най-красивите природни забележителности на Гватемала. Областта около езерото е богата както на природни, така и на исторически забележителности и предлага много възможности за проучване, гмуркане и други забавления на открито.

Тикал

Разположен в дъждовните гори на Гватемала, Тикал е най-популярната забележителност в Гватемала. Това което днес е останало от древния метрополис са няколко красиви руини от времето на маите. Районът около Тикал е богат на всякакви животински видове – маймуни, папагали и много други интересни екземпляри. Ако искате да разгледате добре Тикал и местността наоколо ще са ви нужни поне два дни.

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 477 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност