Коледна украса от шишарки II част

1
Добави коментар

Коледна украса от шишарки II част

On 26.11.2013 by Niakris Bg

Наближава Коледа и всеки от нас започва да мисли по какъв оригинален начин да украси дома или работното място. Вместо да купуваме скъпи коледни украси можем сами да направим също толкова красиви и оригинални играчки от най-обикновени шишарки.  Шишарките могат да бъдат от различни иглолистни дървета, но най-удачни са боровите шишарки.

 

Преди да започнем с изработването на каквато и да е коледна украса от шишарки, трябва да ги подготвим предварително за работа, като ги  измием хубаво и подсушим. След това вече можем да пристъпим към изработването на украсата.

Най-лесният начин да направим играчка от шишарка  е  като навием в горната й част кука с винт, а отгоре завържем  панделка. Предварително може  лакираме  или да боядисаме краищата в бяло, като имитираме сняг. За лакиране на шишарки използвайте лак за дърво. Потопете цялата шишарка в лака, след което я извадете и задръжте за известно време за  да се отцеди излишното количество лак. Закачете на проветриво място за да изсъхне напълно лака. В процес на  изсъхване на лака  може да поръсите цялата шишарка или само по края с брокат. Друг лесен вариант да боядисате шишарките с бял или покриете с изкуствен сняг (спрей).

 

Оригинални  идеи за коледна украса от шишарки на Марта Стюарт:

Използвани материали от :home-ideas.ru