10-те най-опасни за кацане летища в света (I част)

3
Добави коментар
karamecanII
karamecanII

Пътуването със самолет стана вече толкова популярен начин на предвижване, че едва ли ще се намери място на земята, което да не може да се достигне по въздух.

Тази мания с разрастването на въздушния транспорт доведе до растежа на летищата буквално като гъби в целия свят. Но когато погледнете снимките по-долу, вие със сигурност ще си зададете въпрось. „Какво, по дяволите си мислят че правят, когато поставят писта там?“

Всички вие ще се съгласите, че снимките по-долу са най-лошия кошмар на един пилот. Това са наистина най-трудните подходи за кацане в света.

Тук сме подбрали 10-те най-трудните и опасни подходи за кацане на света.

 

1. Kai Tak Airport, Hong Kong

 

 

 

 

 

 

 

 

 

С многобройни небостъргачи и планини, разположени на север и само една пистата. Разположеното на Victoria Harbour летище прави кацанията наистина трудни.

2. Funchal Airport, Madeira

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Летището е скандално известно с кратката си писта, заобиколена от високи планини и океана, които го правят трудно за кацане дори за най-опитните пилоти.

3. Gustaf III Airport, St. Barts

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Подходът за кацане преминава над изключително стръмен хълм, а заминаващите самолети летят точно над главите на плажуващи. На плажа дори има знаци, които съветват плажуващите да не лежат директно в края на пистата.

4. Courchevel Airport, France

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Летище Куршевел търпи в известна степен срама в авиационната индустрия като дом на една от най-късите писти в света. Летището има опасен подход през дълбоки долини, които могат да се извършват само от специално сертифицирани пилоти.

5. Princess Juliana Airport, Saint Maarten

Летището е известно със своята къса писта. Тя е дълга само на 2400 м, което едва стига за успешното приземяване на големи самолети. Ето защо при захода за кацане самолетите преминават на едва 10-20 м от главите на плажуващитетуристи на Maho Beach.