Мел Гибсън с главна роля в нов екшън-трилър, вдъхновен от хита “Твърде лично”

13
Добави коментар
embaka
embaka

Въпреки личните и професионални проблеми с които се сблъска през изминалите няколко години Мел Гибсън продължава да приема оферти за участие във филмови продукции. През 2013-та година наградения с два „Оскара“ актьор и режисьор изигра отрицателната роля в продължението на “Мачете” и малко след премиерата на филма той стъпи на българска почва за снимките на третата част от екшън-поредицата на Силвестър Сталоун “Непобедимите”.

През изминалите няколко месеца се носеха много непотвърдени слухове за потенциалните бъдещи проекти на Гибсън, но сега вече се знае със сигурност кой ще бъде неговия следващ филм.

Според официален източник от независимото студио Why Not Productions 58-годишния актьор ще изпълни главната мъжка роля в криминалния екшън-трилър “Кръвен баща” (“Blood Father”). Вече завършеният сценарий на филма, дело на Питър Крейг (“Градът”), е вдъхновен от хитовата лента с Лиам Нийсън “Твърде лично”, а на режисьорския стол ще седне французина Жан-Франсоа Рише, който има опит в екшън-жанра най-вече благодарение на работата си по римейка на “Нападение над участък 13”.

В “Кръвен баща” Мел Гибсън ще се превъплъти в ролята на бивш затворник, който е принуден да защитава отчуждената си дъщеря от опасни наркотрафиканти. Все още не се разкрива кои други актьори ще партнират на Гибсън, но за сметка на това от Why Not Productions обявиха, че режисьора Жан-Франсоа Рише ще започне да снима филма през месец май, тази година.

Бюджетът на лентата няма да надвишава сумата от 30 милиона долара и снимките се очаква да протекат предимно в щата Ню Мексико. В най-добрия случай до две седмици ще бъде оповестен и цялостния актьорски състав на екшън-трилъра.

Световната премиера на “Кръвен баща” ще се състои през 2015-та година. Все още няма точно определена дата.