Ути пребил от бой любимия готвач на Бай Миле

1
Добави коментар
tedy79
tedy79

Ути пребил от бой любимия готвач на Бай Миле

Ути Бъчваров си разчиствал пътя в джунглата с юмруци и инжекции тестостерон

Нахлупил ниско казашката си ушанка, Ути Бъчваров пришпорва снежната си шейна в мразовитата руска тундра. Навън е минус 35 градуса, но на готвача и актьор хич не му пука. Свикнал е на подобни екстремни условия по време на обиколките си по света и у нас. Харчи огромна част от спестяванията си, за да преследва с пушка бели мечки, благородни елени, слонове и тигри. В конкретния случай е разочарован че елените едва ли не идват при него с добронамереното желание да бъдат разстреляни отблизо.

„За рождения ден си подарих екскурзия в руския север. Бях само на 400 км от Полярния кръг. Изумиха ме стадата от питомни елени, които се развъждат от местните. Можех да ги пипна, когато преминаваха покрай мен. Дори за миг не запалиха ловджийската ми страст, тъй като идеята е аз да преследвам дивеча, а не той да идва при мен“, разказва пред многобройните си приятели водещият на сдобилото се с легендарен статут кулинарно предаване „Бързо, лесно, вкусно“.

През годините враговете на Ути в БНТ са правели какви ли не завери само и само да свалят шоуто му, но винаги са удряли на камък. Хората просто харесват грубоватите шеги на Ути и простичките му рецепти как да си забъркаме картофена супа или мусака от тиквички. В държавната телевизия съвсем сериозно изчисляват, че покрай своето предаване Ути сигурно е спечелил поне 1 млн. лева. Горе-долу толкова харчи телевизията майка за „Бързо, лесно, вкусно“ през 2009 г. Тогава Сметната палата решава да провери финансите на БНТ и установява смущаващо голямата сума, която е похарчена за кулинарното шоу. Лъвският пай от държавната пара отива за Нико Тупарев, който е продуцент на предаването, но и добрият приятел на Тупарев – Ути, не пропуска да се облажи до лактите.

„Какви ли не фантасмагории съм чувал по свой адрес. В БНТ има много хора, които не могат да преглътнат, че вече толкова години не падам от екран. Идват и си отиват шефове, сменят се идейни продуценти и инициатори на революции в телевизията, но никой не успя да ме катурне. Правя си манджичките и не ми пука кой ми брои парите“, наежва се юначагата, който преди време беше търсен да играе мутра в новите български филми.

Бъчваров се справя идеално със задача не само заради внушителната си физика, но и заради досега си с най-опасните хора в България. В интерес на истината Ути движи своето кулинарно шоу малко или повече, за да поддържа имиджа си. Сериозните финансови постъпления идват от частната му инициатива да готви на фирмени, частни и народни партита. Желаещите да го видят на живо как приготвя риба или телешко трябва да се бръкнат надълбоко. Водещият има богат опит в този тип изяви, които стартира още в най-мътните години след идването на демокрацията.

Тогава на сцената се появяват мъже, които са намерили цаката на лесното забогатяване и се чудят за какво да си харчат парите. Повечето от босовете в сенчестия бизнес съвсем естествено са и отявлени гастрономи. Те първи започват да наемат Ути, за да им готви на лъскавите купони. Най-големият фен на гозбите на шоумена е не кой да е, а един от основателите на СИК Бай Миле. Страховитият бос често наема Ути да му приготвя завъртяни манджи в ресторант „Славия“.

Интересното е, че по същото време популярният готвач често прескача и до покоите на основните конкуренти на сикаджиите. Босът на ВИС-2 Георги Илиев също е готов да извади добра пара, за да похапва от специалитетите на Ути. Готвачът печели добре, но и трепери за кожата си. Пред свои приятели той се кръсти, че е можел да бъде в ресторанта в деня на кървавата саморазправа с Бай Миле.