Изгорелите крушки като оригинална декорация

14
Добави коментар
moq-dom
moq-dom

Едва ли нещо може да е по-досадно от изгорялата крушка. Обикновено, бързаме да я сменим с нова, а старата моментално отива в коша за боклук. Старата крушка, обаче, може да заеме подобаващо място в интериора на дома ни, ако отделим малко време и усилия.

Необходими са ви неизползваеми крушки и някои инструменти: пинсети, фасунга, малки клещи, парче гума, пила за стъкло, свредел, лазерна показалка, восъчна свещ, газ, пясък, капачка от бутилка, връзка за обувки, шайба, два магнита, както и акрилни бои, четки за рисуване, лепило, ножици и парчета цветен плат.

1. Изгорялата крушка е декоративна ваза за цветя и, дори, мини-парник

Да, в една непотребна крушка наистина можете да отглеждате някакво по-миниатюрно растение. Няколко подобни “ парника “ ще придадат оригинален вид на терасата или градината ви.

За да префасонирате крушката, първо трябва да я пригодите за новата и роля. Отстранете долната част, която свързана с фасунгата, след което пригладете стъклото с пила. Със свредела, увеличете размера на дупката в дъното на фасунгата и залепете към нея гумата. След като се уверите, че е залепнала добре, можете да напълните малка чашка с пръст и да засеете избраното от вас растение. Над чашката поставете фасунгата, а най-отгоре-крушката. Накрая изнесете в градината или я сложете до най-слънчевия прозорец в дома си.

Вазата от стара крушка също е много оригинална идея. Изработва се по подобен начин, като дъното на крушката трябва да се обвие с тел, с чиято помощ можете да окачите вазата в стаята или, в градината.

2. Старата крушка може да бъде солница, захарница и да съхранява различни подправки…

За целта трябва крушката да остане празна и по нея да няма никакви неравности и остроти. След като я измиете добре, напълнете с любимите си подправки, със сол или захар, и накрая поставете запушалка.

 3. …както и да стане уникална нощна лампа, или газена лампа

Махнете малката пластина от дъното на крушката и изтеглете частта под нея. Счупете стъклото, което съдържа волфрановата жичка, след което напълнете крушката с вода и почистете идеално.

Осигурете си достатъчно количество разтопен восък, с който ще трябва да напълните крушката. Изчакайте да изстине добре и разбийте стъклото. След това, направете малък отвор във восъка, пъхнете лазера в него и включете. Ефектът е невероятен, нали?

Газената лампа, също се изработва сравнително лесно. За начало, трябва да счупите стъклото на дъното на крушката, по познатия ви начин. След като го направите и извадите всичко отвътре, изсипете в нея пясък и малко вода, и разклатете добре. По този начин ще почистите крушката. После, изсипете сместа и измийте добре.

Сега пробийте капачката от бутилка в средата, като отворът трябва да е с размерите на връзката за обувки. Пъхнете вътре връзката, изтеглете и направете малък фитил на края.

След това , вземете шайбата и залепете малко тиксо от едната страна. Поставете магнита в средата и покрийте с още тиксо от другата страна. Магнитът трябва да стои неподвижен.

Време е да сипете газ в крушката, като предварително поставите вътре другия магнит. В случая, капачката ще играе ролята на запушалка, а връзката за обувки е фитилът. И…газовата лампа е готова!

4. Тя е и изключително оригинална украса за дома ви

Миниатюрните крушки са идеални за декорацията на всеки интериор, най-вече заради размера си. Те са малки и това позволява използването на по-ярки цветове и, дори, мъниста и различни цветя, при украсата им. Непотребните крушки могат да станат страхотни коледни играчки и красиви декоративни елементи, а изработката им е истинско забавление, в което могат да се включат и децата ви.

За да превърнете крушките в коледни играчки, е достатъчно да ги изрисувате според вкуса си. По традиция, сигурно ще искате да направите Дядо Коледа и Снежанка, като за целта трябва да добавите миниатюрни парчета плат и пайети. По същия начин, освен украса за коледната елха, можете да изработите и забавни фигурки за децата ви. Използвайте въображението си и създайте красиви малки аксесоари за дневната си. Облепете ги със сухи цветя и ги включете, като допълнителна декорация към ваза или към цветната градина на терасата ви. Крайният резултат, със сигурност ще ви хареса.

 

Ако разполагате с необходимите инструменти, можете да спестите прилична сума пари, като включите старите крушки в интериора на дома си.