Арестуваха проф. Драгомир Драганов

1
Добави коментар
yApple

Автор: Vsekiden.com

Обновена: 04.04.2014 17:53

Историкът и бивш депутат спипан да шофира с 2,44 промила алкохол в кръвта

Професорът от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ Драгомир Драганов е арестуван. Историкът бил спипан днес следобед да шофира колата си след употреба на алкохол по информация от столичната полиция.

Драганов бил спрян в района на Киноцентъра в софийския кв. Бояна, и тъй като е бил видимо пиян, катаджиите го изпробвали с дрегер, който отчел 2,44 промила. След като установили, че е употребил солидно количество алкохол, униформените го качили в патрулна кола и го откарали в ареста на Шесто РУ. 

Междувременно стана ясно, че скандализирани посетители в кръчма в „Бояна“, в която професорът запивал с приятели, са го издали в полицията. В МВР е продиктуван и регистрационният номер на колата. Само 10 минути по-късно Драганов е спрян за проверка.

Екс депутатът с мъка излязъл от автомобила, качен е в патрулка и откаран в РПУ-то на бул. „Бъкстон“. Книжката на професора ще бъде отнета, а отделно го грозят присъда и дебела глоба.

Драганов е добър познат на ченгетата от столичното Шесто районно управление. На 26 април 2012 г. той отново бе там заради катастрофа, която стана на Околовръстното шосе при кръстовището до магазин „ИКЕА“. Тогава беше изловен с 1,56 промила алкохол в кръвта. Книжката му бе отнета, като бе наказан и с голяма глоба.