Вижте точната рецепта за златно мляко

2
Добави коментар
blues_woman
blues_woman

Вижте точната рецепта за златно мляко

Има много варианти на рецептата за златно мляко

Има и още толкова предписания за какво помага рецептата за златно мляко. Истината, както винаги, е някъде по средата. Факт е, че всеки може да прибавя към тази рецепта всичко онова, което смята за полезно, или да я подобри по някакъв начин, за да е по-вкусна и лесна за приемане.

Рецептата за златно мляко идва от древна Индия. Към всичко, което може би знаете за златното мляко, индийците добавят и шафран. В България може да се намери шафран в магазините за подправки.

Ето и рецептата за златно мляко.

В малка тенджера се вари половин чаена чаша вода и се добавят 3 супени лъжици с връх куркума. Хубаво е водата да не е от чешмата, а да е изворна, преварена или пречистена по начин, който е удобен за вас /например – преварена вода, която се слага във фризера да замръзне, след това се размразява, прецежда се през марля и е готова за пиене/. Водата и куркумата се варят не повече от десетина минути, докато се получи гъста паста, като кетчуп. Пастата може да се съхранява в хладилник до 40 дни.

За да получите златно мляко, затоплете чаша прясно мляко по избор. Пуснете в млякото щипка шафран и след това добавете 1-2 лъжици пюре от куркума. Така се получава златно мляко, наречено така не само заради златистия цвят, но и заради шафрана, който е сравнително скъп. Добавете 1-2 супени лъжици мед, кленов сироп или плодов сироп и, ако е възможно, малко рафинирано бадемово масло. Вашето златно мляко е готово за консумация. С негова помощ ще имате не само здрави стави, но и добре функциониращ черен дроб. Бъдете здрави!

Болиме.нет препоръчва и: