Как да изберем круиз

13
Добави коментар
tyrizm
tyrizm

Как да изберем круиз? Къде да отидем на почивка?
Искате ли да отидете на планина, язовир, на море или ще изберете почивка в един от СПА-курортите на България или извън страната, – при всички положения това ще бъде изцяло ваше решение.

Можем да кажем еднозначно, че в последните две-три години туристическата индустрия се промени, както се промени не само предлагането, но и търсенето. Повечето от нас не търсят само почивка на море или планина, повечето от нас търсят незабравими изживявания и страстни моменти. Искат да си починат пълноценно, да си направят една незабравима ваканция, която ще помнят с години и за която ще разправят на своите внуци.

Точно такива интересни преживявания ви предлагат круизните пътувания. В последните годни те стават все по-атрактивни не само сред българите, но и сред чужденците. Ние можем да изберем круизно пътуване с ветроходна яхта или с кораб.

Само преди няколко години в България почти не се предлагаха подобни оферти. Днес вече много туристически агенции предлагат круизи до екзотични дестинации.

В България много малко хора все още могат за си позволят подобни екскурзии, не повече от десет-дванадесет процента. До голяма степен всичко това е свързано с безработицата и низки доходи.
В същото време туристическите агенции предлагат много изгодни оферти за индивидуални и организирани круизни пътувания на гарантирано ниски цени.

Круизите предлагат на своите клиенти не само пълен пансион, но и интересни мероприятия и забавления, увлекателна анимационна програма, семинари, състезания и много други полезни и интересни неща.

Не трябва да забравяме, че само за няколко дни вие ще можете да посетите различни държави, да се запознаете с културата и традициите на техните народи, ще имате възможността да се докоснете до красотата на природа на всяка отделна страна, ще опитате вкусна и разнообразна кухня.
Пътуване с круизен кораб – звучи екзотично и завладяващо, но в същото време е доста скъпо удоволствие, което не всеки може да се позволи.

Българите предпочитат да пътуват със своите семейства, избират пътувания с круизния кораб, по-малко са тези, които пътуват с луксозни яхти.

От България не повече от четири хиляди туристи годишно тръгват на круиз със своите семейства, близки и роднини. В САЩ само за една година над 13 милиона души избират круизни пътувания.
Предвид последните събития, които се развиват на територията на Украйна, няколко круизни компании си промениха маршрутите в Черно море, някои от тях се преориентираха към пристанищата в други държави (като, например, Турция, България, Румъния), за да избегнат портовете Ялта, Одеса и други кримски пристанища.

В тази връзка през настоящата година се очакват повече пасажери за круизни пътувания, предвид интересните оферти и по-ниските цени. Подобна тенденция ще се запази до 2016 година, когато ще бъдат пуснати в експлоатация в България над 20 морски кораба и над 10 круизни кораба.