Мистерия: Майката на заподозряната в убийството на Алекс погубила двамата си съпрузи?

1
Добави коментар
mignews
mignews

Мистерия: Майката на заподозряната в убийството на Алекс погубила двамата си съпрузи?

Вторият мъж на Светла бил намерен мъртъв в реката през зимата, смъртта на първия е още по-голяма мистерия

Жители на община Златоград алармираха Флагман.Бг след направените разкрития около биографията на 61-годишната Светла Димитрова и двете й дъщери – Атанаска Георгиева – 43 години, и Северина Димитрова – 30 години. Двете дъщери са от различни бащи, и двамата са починали. Майка им е имала брак и с двамата. „И двамата ми мъже са починали, аз съм почтена жена”, заяви самата Светла Димитрова тази сутрин.

Според нейните съграждани от Златоград обаче, имало доста съмнителни обстоятелства около смъртта на втория й мъж. „Минало е доста време и не можем да си спомним кой беше първият й мъж, от когото е Атанаска, но добре си спомняме ужасната трагедия с нейния втори съпруг – Петко Георгиев Димитров от съседната община Неделино. Всички бяхме потресени, но МВР не си свърши работата около неговата мистериозна смърт”, разказаха от Златоград.

Петко Георгиев имал много добро семейство в Неделино, но го развалил заради връзката си със Светла. Той се преселил при нея и заживял в центъра на Златоград, в една от най-хубавите къщи, на метри от лобното място на Дельо Хайдутин. Къщата се намира до самото заведение „Орехчето” – най-посещаваното място между центъра и старата част на града. Много бързо след брака на Петко със Светла се родила Северина. Животът му със Светла обаче бил истински ад. Той рязко се състарил и често се оплаквал, че тя го тормози.

През зимата на 1998 г. намерили трупа на 48-годишния Петко в ледените води на река Върбица, която минава покрай къщата на Светла.

„Целият град тогава говореше, че има нещо много гнило в това удавяне. МВР така и не си свърши работата, но в града се носеха всякакви слухове около Светла. Веднага след смъртта му тя продаде къщата и напусна Златоград, премести се в Димитровградско, където дъщеря й от първия брак се беше задомила. В Златоград Светла повече не сме я мяркали, но сега ще проучим какво се е случило и с първия й съпруг. Светла беше много корава, яка, сербез жена. Тук знаем и други неща около малката й дъщеря Северина, които не са за изнасяне в публичното пространство, предвид това, че има две деца и мъж в Поморие”, каза един от местните управници на Община Златоград.

Още преди години Светла и голямата й дъщеря Атанаска правели впечатление на хората с особеното си поведение, но от там отказват да конкретизират какво имат предвид.