„Лафка” превзе и Хасково

1
Добави коментар
mignews
mignews

Общински съветници от Хасково съобщиха, че ще сезират областна администрация за решението на местния парламент, с което се дава право за провеждане на конкурса за вестникарските павилиони.

Местните парламентаристи смятат, че условията в конкурса за отдаване на реповете не дават възможност да се яви повече от един кандидат.

Недоволството стана факт, след като стана ясно, че 41 павилиона в Хасково се отдават за 10 години под наем на „Табак маркет“, дъщерно дружество на „Булгартабак“, което пък се свързва с депутата от ДПС Делян Пеевски и банкера Цветан Василев.

Отделно от това хасковлии масово възнегодуваха в интернет форумите, след като стана ясно, че конкурсът е протекъл без изненади.  Представители на разпространителския бранш в Хасково прогнозираха още при обявяването му, че на условията отговаря само „Лафка“ – веригата на „Табак маркет“, и те ще са единственият кандидат. Едно от условията беше да се внесе депозит от 100 000 лв.

По време на търга, който бе явен, стана ясно, че „Табак маркет“ предлага 62 000 лева наем без ДДС за 41 терена, на които да монтира познатите в други градове „Лафки“. Освен това фирмата предлага да предплати наема за 10 години или в общинската хазна да постъпят 620 хиляди лв.

При отварянето на пликовете като представител на фирмата в залата присъства Георги Маринов. „Пълномощното ми е подписано от управителите на „Табак маркет“, отговори той на журналистическо питане. На въпрос на „Десант” знае ли наистина за кого работи, той отговори сдържано, че е наясно и че повече няма да коментира. В Хасковска област „Лафка“ има още в Димитровград, Харманли, Свиленград.