Остров Тенерифе – едно райско кътче

25
Добави коментар
vbanov
vbanov

Отпътувахме за Канарските острови с много настроение за предстоящото приключение.

Остров Тенерифе, с главен град Ла Гомера е испано-говорящ остров от Архипелага и е изключително приятно място за отдих и туризъм.

Настанихме се в луксозен хотел, обграден от много палми и екзотични растения. Океанът се виждаше отвсякъде. Прекрасната комбинация от планини и океан прави мястото един оазис на екзотика и  романтика.

Хотелът беше с басейн и пряк изглед към океана. Още на втория ден взехме лодка от брега и навлязохме във водите, за да огледаме острова от далеч. Кристално чиста вода и дъх на палми витае наоколо.

Зеленината е навсякъде, чистотата е очевадна. Туристите бяха предимно хора на средна възраст, но това не им пречеше да се забавляват из многото дискотеки на острова. Хапнахме от местните деликатеси- пържена риба с броколи и сок от манго.

В хотела изобилстваше от огромни плата с всякакви плодове- папая, манго, киви, цитруси. Беше топло, но не горещо и влагата не дразнеше. Из алеите на острова почти нямаше коли. Хората се движеха пеш и бяха ведри и вечно усмихнати. Местното население говореше испански и английски.

Обслужването беше перфектно и пет звездно. Обиколихме и горите, и скалистите местности, където се натъкнахме на странни растения, много цветя и дървета. Привечер златистия залез напомняше на луксозно платно на талантлив майстор. Денем небе и океан се сливаха в безкрайна синева.

Крайбрежието беше чисто, а водата прозрачна. Летовниците плуваха сред дребни рибки, а плажната ивица беше със ситен златист пясък. Изкарахме една незабравима ваканция. Тенерифе е едно наистина чудесно място за отдих и зареждане с позитивна енергия. Едно райско кътче, което си струва да посетите.

Изпратено от Ваня Ангелова

Снимки: авторката

От конкурса:
„Моето вълнуващо пътешествие“