Енергийни вампири

1
Добави коментар

Енергийни вампири

Що е то енергийни вампири и как да ги разпознаем?

Енергийните вампири, са хора захранващи се с психо-енергия за сметка на вашия енергиен баланс и колкото и да не ви се вярва се срещат доста често в ежедневието ви. Ако не сте забелязали това не е защото покрай вас няма енергийни вампири, а просто защото не успявате да ги доловите и да ги разпознаете. Важно е да помните че щом имате рязка промяна на настроението, когато покрай вас има различни хора, задължително причината за това са че някои от тях може да са енергийни вампири. Важно е да отчетете и факта че тази промяна на настроенията настъпва без видими за това причини, все пак няма нужда да търсим под вола теле. Един от факторите които издават енергийния вампир е, че след общуване с него, независимо на каква тематика и независимо от това в каква посока се е движил разговора, вие се чувствате отпаднали и без никакво настроение. Разбира се ако например сте имали тежък ден в работата или други външни фактори влияещи пряко на настроението ви, трябва да отчетете и тях като евентуални причини за ниския ви дух. Преди да заклеймите даден човек като енергиен вампир, желателно е да си спомните и предишните си контакти с него и как сте се чувствали след тях. Ако стигнете до извода, че винаги след общуване с дадената личност сте се чувствали изморени, отпаднали и без никакво настроение, то шансът този човек да е енергиен вампир клони към сто процента.

Как действат енергийните вампири?

Енергийните вампири са хора които използват обкръжението си като абсолютен отдушник и постоянно се жалват от тежката си съдба, от тежките си страдания болести и безкрайни проблеми (всъщност те нищо друго не правят по въпроса освен да се жалват). Един от най-ефективните методи за справяне с  този вид енергийни вампири е да се опитате да ги отблъснете. Разбира се не като се държите агресивно с тях или пък да им демонстрирате безцеремонно безразличие. Най-лесно се получава като започнете да демонстрирате „студенина“ във взаимоотношенията си, като междувременно не ги наранявате (енергийните вампири са също хора, те не ви нараняват съзнателно, затова и вие не трябва да го правите). Просто трябва да им дадете ясно да разберат, че не сте съгласни с това да бъдете заливани с информация за нещастията и бедите на тези хора. Покажете им, че в крайна сметка всички сме хора и си имаме своите житейски проблеми, но не е нужно да ги споделяме напълно с всичките си познати. В този ред на мисли идва време и за следващата стратегия за справяне с енергийните вампири, а именно контраатаката. Когато дадения енергиен вампир започне да излива мъката си отгоре ви, вие без да губите време започнете да изливате своята. Дори и да нямате кой знае какви проблеми за споделяне с енергийния вампир, съчинете си. Измислете нещо което да звучи правдоподобно но да е по тежко от проблемите на енергийния вампир. Това напълно ще го откаже да ви занимава с личните си драми.

Трябва ли да избягваме енергийните вампири?

Колкото и странно да ви звучи, това изобщо не е задължително. Енергийните вампири не са нищо повече от хора с нисък енергиен баланс. Това са просто едни измъчени хора, които постоянно са угрижени и натоварват и околните с постоянните си мърморения. Не е задължително обаче да ги избягваме. Основно правило за справяне с енергийни вампири е просто да осигурим повече хора с положителен енергиен баланс в компанията. Така енергийния вампир ще се засити с положителна енергия много бързо и ще се е просто един обикновен човек с неутрален енергиен баланс. Това няма да реши проблемите му, но ще го накара да погледне по друг начин върху тях и върху живота си като цяло.

&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp