Русият и черният секссимвол изгряха в нови турски сериали

2
Добави коментар
StaysiMS69
StaysiMS69

Къванч Татлъту и Фарах Зейнеп Абдула са влюбените Сеит и Шура

Любителките на турски сериали са щастливи – двама от най-големите им фаворити изгряха в нови саги, които събират овации в южната ни съседка. Понеже Би Ти Ви се отказа от намерението да спре комшийските поредици и понеже в последните заглавия участват Къванч Тътлату и Енгин Акюрек, няма начин догодина тези поредици да не дойдат и у нас. Засега нетърпеливите фенки ги гледат по интернет, където в няколко сайта епизодите излизат с любителски субтитри на български две-три седмици след излъчването в Турция.

Къванч Тътлату, познат от „Перла“, „Двама завинаги“, „Забраненият плод“, „Север Юг“, играе главната роля в „Курт Сеит и Шура“. Драмата, която тръгна в началото на март, се оказа истински удар в десетката, защото събитията в началото се развиват в отново размирния Крим. Русият секссимвол е турчин, офицер от царската армия, а животът му е разтърсен от Първата световна война и Октомврийската революция. Курт (Вълкът) Сеит трябва да се бори не само с болшевиките, но със собственото си консервативно семейство за любовта си с рускинята Александра. Баща му иска той да се ожени за туркиня, а пък един от най-добрите му приятели е влюбен в Шура и предава Сеит, за да го отстрани от пътя към сърцето и. Засега не успява, но интригата явно ще продължи и в Турция, където ще се премести действието, след като болшевиките овладяват Крим.

Сериалът е по романа на Нермин Безмен „С Русия в сърцето“, издаден и на български. Освен по добър литературен източник е направен майсторски като сценарий, режисура, операторство. И с много пари – декорите, дрехите, пейзажите, бойните сцени са пищни. Актьорите пък са именити. Къванч Татлъту в главната роля на Курт Сеит Еминов показва за пореден път, че не е празноглав красавец, пробил като модел, а се развива във всеки сериал. Фарах Зейнеп Абдула, позната като Айлин от „Времето лети“, се справя отлично с образа на красивата и невинна Шура, последвала любимия си в чужда страна. Още един красавец, нашумял като модел, но и в сериалите „Малки тайни“ (турския вариант на „Клюкарката“) и „Малки жени“ – Биркан Соколлу, прави интересна роля като предателя Петро.

Целият материал от ВЕНЕТА ДАМЯНОВА и още много интересни истории четете само във „Вестник за семейството“

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти