8 в болница заради ухапвания от кърлежи :: Трибали – новини Враца/новини Монтана/новини Видин/Враца новини/Монтана…

1
Добави коментар
tribali.info
tribali.info

Осем души са приети в МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца след ухапвания от кърлежи, съобщиха от ръководството на болницата. 5-има от пострадалите са възрастни, а 3 са деца. Не е имало усложнения и не се е стигнало до коварната лаймска болест, уточниха от здравното заведение.
В средата на миналата седмица беше първата за тази година обработка на тревните площи във Враца срещу насекоми, акари и гризачи. Веднага след празниците започна пръскането на тревните площи на детски площадки, градинки, паркове, зелените площи към транспортните ивици, речните корита и гробищните паркове. Втората обработка срещу кърлежи, бълхи, комари и гризачи ще се извърши през юни, а третата – през август. На обществените територии в кметствата ще бъде извършена дезинсекция, дератизация и деакаризация в средата на май.
Въпреки обработката на тревните площи в града, хората трябва да ползват лична защита. За децата се препоръчват лепенки или гривни. Докторите съветват да се избягва преминаването през некосени площи и всеки ден да оглеждаме тялото си, защото кърлежите вече се появяват навсякъде.
 

13-05-2014 г. 10:11 ч. | прочетено: 466, коментари: 0 |