Димата от Лом все още е в ареста :: Трибали – новини Враца/новини Монтана/новини Видин/Враца новини/Монтана новини/Видин новини

13
Добави коментар
tribali.info
tribali.info

Известният ломски бизнесмен Димитър Георгиев-Димата все още е в ареста, научи tribali.info. Той е разследван за подбудителство за извършването на двете показни хулигански прояви, извършени през миналата седмица в района.
Димата е задържан заедно с друг виден ломски бабаит – Евгени С.-Омара. Предполага се, че двамата са замесени в побоя, който стана в нощта срещу 15 май. Тогава неизвестни биячи проникнали в дома на Росен Е. в село Сталийска махала и пребили него и сина му с бухалки. Разследва се и подбудителство за случая с потрошеното „Ауди Q7“ на монтанския ексдепутат от ГЕРБ Димитър Аврамов. В петък вечерта непознати препречили пътя на джипа при разклона за село Трайково, след което потрошили стъклата и огънали покрива на луксозното возило.
В ареста са и още 2-ма души, за които се предполага, че са извършителите на двете престъпления. И 4-мата са задържани с мярка за 72 часа.
Въпреки първоначалната информация, че става въпрос за предизборни игри, в момента не се разследва версия за купуване на гласове. И Димата, и Омара обаче са известни с активната си намеса в политически агитации в други кампании. Омара беше обвинен в подбудителство за нападението с фекалии срещу Николай Бареков в Монтана.

21-05-2014 г. 11:23 ч. | прочетено: 2010, коментари: 3 |