Панел се срути върху тераса в Лом /обновена/ :: Трибали – новини Враца/новини Монтана/новини Видин/Враца новини/Монтана…

13
Добави коментар
tribali.info
tribali.info

Панел се отлепил и се сринал върху тераса в Лом. Инцидентът е станал снощи около 22 часа в блок на улица „Пристанищна”.
Бетонният блок, който бил под покрива на лицевата страна на жилищната сграда, се отлепил и се сринал върху терасата на хората, живеещи на 8 етаж. Балконът също увиснал на косъм, а хората в сградата усетили случилото се почти като земетресение. Гражданите изпаднали в паника, извикали полиция и пожарна, но те не успели да помогнат особено. Районът е отцепен, а живеещите в сградата били предупредени да не излизат на терасите си.
Като по чудо няма пострадали. Собствениците на апартамента, както и съседите им отдолу, живеят в чужбина
Тази сутрин спасителната операция продължила, казаха живеещи в района. Общинските власти се обърнаха за съдействие към ръководството на АЕЦ „Козлодуй”. Само централата разполага с достатъчно голям кран, с който отцепилите се панел и балкон да бъдат свалени безопасно.
По информация на кмета Иво Иванов, жилищната сграда е построена през 1984 година. С помощта на АЕЦ „Козлодуй”, която е предоставила автокран, огнеборци от Монтана и алпинисти е свален панелът. Вече мястото е напълно обезопасено, увери Иванов.
„Имахме информация за този панел, тъй като преди двадесетина дена изпратих комисия да направи оглед и предписание на собствениците. Но до снощи хората не се организираха да направят нещо“, допълва кметът.
Той увери също така, че за момента няма риск от ново наводнение в града. „Ние сме 3-та степен на готовност. Оперативният общински щаб под мое ръководство работи денонощно, наблюдаваме нивото на река Дунав и дигите. Към момента нивото на реката при Лом е 816 см. При евентуално покачване имаме готовност да изградим допълнителни диги”, успокои Иванов.

 

21-05-2014 г. 11:37 ч. | прочетено: 705, коментари: 0 |