Как се печелят пари от Интернет?

1
Добави коментар

Как се печелят пари от интернет?

Този въпрос си задават много хора в днешно време. Има множество различни отговори. Основно пари в Интернет се печелят от реклама, от извършване на услуги, търговия, посредничество, платени статии, изграждане на сайтове, системи и т.н.  Например един сайт може да продава стоки, да е посредник в продаването на стоки, да  предлага някаква функционалност срещу заплащане, да е посредник в продаването на функционалност, да има реклами – директни от рекламодателя или чрез рекламен посредник (Google AdSense), може да е посредник в продаването на реклами и т.н. Платените статии пак са вид реклама (или анти-реклама), въпреки че статиите могат да имат и друга цел. Има и други по сложни, но за тях няма да обяснявам сега. Връзка към статията ни за това как се прави сайт.

Пари от реклами: Най-просто за обяснение, е печеленето на пари от реклама. Ако сайтът ви е голям и има доста (над 500 на ден) посещения, най-добре е да се свържете директно с рекламодател, отговарящ на темата на сайтът ви. Понякога може да правите реклама и чрез специални рекламни статии, но само ако форматът на сайтът ви го позволява.  Предимството  тук е, че почти нямате работа по рекламите, особено ако ползвате сайт като Google AdSense.

Пари от стоки: Има много онлайн магазини, който предлагат възможност да си сложите тяхна реклама и ако  ваш посетител кликне на рекламата и купи нещо от даденият сайт, вие вземате процент от печалбата на сайтът които продава стоката. В България за сега това не е толкова изгодно колкото в някои други държави, но все пак това може да е добър избор, особено ако тематиката на сайтът ви е свързана с определени продукти. пари интернет Също така, редица сайтове, предлагат свой собствени чаши, фланелки, картички, плакати, календари и всякакви предмети с логото на сайтът. Понякога е възможно и друго, например в БГ пространството има пчеларски сайт, които в една от статиите си обяснява как се прави медовина и в края на статия предлага да ви прати бутилка от продукта срещу скромна компенсация.

Пари от услуги:

Има най-различни услуги които можете да предлагате, но е добре да знаете, че винаги е добре да имате повече начини за плащане. В Интернет има десетки утвърдени разплащателни системи, и е добра идея да отделите няколко дена и да се запознаете със всички тях. Това ще ви помогне доста в последствие. Предлагане на услуги в Интернет е огромен пазар милиарди долари печалби всяка година. Всъщност, моя грешка – милиарди долари всеки месец!Афилиейтни програми:Това е програма при която, вие вземате процент от печалбата за която сте допринесли. Най – печелившите за момента такива програми, са тези за продажба на стоки, и хазартните афилиейти. Онлайн покера например е бизнес за милиарди долари, и за всеки клиент които им „намерите“ ви дават от 5 до 25 процента от тяхната печалба, от неговата дейност.