Флоров призна близка връзка с Цветанов „от спорта“

16
Добави коментар
tedy79
tedy79

С разпит на бившия шеф на ГДБОП Станиимир Флоров бе даден ход на делото „Цветанов“. Процесът е за присвояване на 50 000 лева в полза на бившия шеф на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров. Предишният път то беше отложено, заради непълен съдебен състав, а Цветанов поиска по случая да се води бърз съдебен процес.На въпрос дали се познава с бившия вътрешен министър от кабинета „Борисов“ днес Флоров отговори положително и че познанството им идва „още от спорта“. „Сега сме в добри приятелски взаимоотношения“, подчерта той.

Бившият шеф на ГДБОП посочи още, че познава Орлин Тодоров професионално и не е имал лични отношения с него. „Не си спомням дали аз съм го назначил, най-вероятно съм аз“, посочи той. Предстои да бъдат разпитани бившият вътрешен министър от служебния кабинет Петя Първанова

Делото започна за 26 март и се гледа по съкратена процедура, при която не се разпитват всички свидетели.  Прокуратурата повдигна обвинението срещу Цветан Цветанов на 22 ноември миналата година. Според обвинителния акт бившият вътрешен министър през периода от 23 декември 2011 г. до май 2012 г. е присвоил пари от бюджета на МВР с цел да набави облага за бившия директор на РЗБОП във Велико Търново Орлин Тодоров.

На него му е било платено трудово възнаграждение за времето на отстраняването му от длъжност и обезщетения по Закона за МВР, в общ размер на около 50 000 лева. МВР беше конституирано като граждански ищец по това дело и представи иск за парите.

И по това дело Цветанов е с мярка за неотклонение „подписка“, а прокуратурата му наложи и мярка за процесуална принуда „забрана за напускане на пределите на Република България“. На предишните заседания Орлин Тодоров, в чиято полза са отишли парите, заяви, че не познава лично Цветанов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ