Шиповете си отиват с камфоров спирт

1
Добави коментар
blues_woman
blues_woman

Шиповете си отиват с камфоров спирт

admin
9 октомври 2013

Шиповете на врата и гръбначния стълб са много болезнено състояние, което може да отнеме доста време преди да почувствате някакво облекчение. Ето защо е добре човек да е запознат с всякакви алтернативни лечения на така наречениете остеофити – медицинското наименование на шиповете.

Защото оставяйки се на болката, можем да си докараме и хроничен характер на заболяването. За да не се случи това и да се радваме отново на живота, можем да направим една народна рецепта, която още нашите баби и дядовци са използвали, за да се чувстват в кондиция. За нея ви трябва едно калъпче домашен сапун, който се настъргва добре и малко камфоров спирт към настърганото, така че след като се омеси да се получи малка питка, която не се разтича.

Тази питка се нанася на болезнените места, като преди това те се мажат с ракия. Над питката може да сложите марля, памучен плат и каквото се сетите, за да прикрепите питката възможно най-неподвижно. Преспете с компреса през цялата нощ.

За да има максимален ефект, компресът трябва да се прави поне 4-5 нощи подред. Ако не разполагате с домашно приготвен сапун, може да го заместите със слабо алкален, например бебешки, но все пак оригиналната рецепта е с домашен.

Болиме.нет препоръчва и: