Димитър Бербатов пренаписа историята на новия Монако!

1
Добави коментар
mg9999
mg9999

Димитър Бербатов пренаписа историята на новия Монако!

Димитър Бербатов пренаписа историята на новия Монако! 5.00/5 (100.00%) 6 votes

Димитър Бербатов с поредно невероятно признание от френските медии – 33-годишният стрелец от Благоевград засенчи куп скъпоплатени звезди!

Димитър Бербатов пренаписа историята на новия Монако! Българският нападател, който бе привлечен едва на 31 януари и само за 3 месеца и половина стана голмайстор на тима за втората част от сезона и най-добър играч в Ла Лига за април, бе обявен за най-добрите покупки на тима от Княжеството!

Берба, който бе привлечен от Фулъм, където имаше изтичащ договор това лято, бе обявен за един от най-добрите трансфери на новия Монако. Тимът, който бе възроден от руският милиардер Дмитри Риболовлев, даде над 170 млн. евро през лятото на 2013 г. и м. януари на 2014. Изненадващо обаче не някоя от скъпите звезди, получаваща космическа заплата в малката държава, се оказа бомбата на Монако, а наш Митко.

Димитър Бербатов получи поредното невероятно признание – бил един от най-добрите трансфери в историята на Монако

Българинът стана най-добър играч на Монако в класацията на феновете за месеците март и април, като колегите му го обявиха и за номер 1 през предходния месец за целия шампионат с над 50% от гласовете. Димитър Бербатов направи вълшебна пролет с 9 гола в 15 мача (в доста от които не престоя пълни 90 минути), а освен това имаше и ключови асистенции. Средно на мач Берба е правил по гол или асистенция, която спомогна много Монако да постави клубен рекорд по най-много спечелени точки в рамките на един сезон – 80 т. или с една повече от последната шампионска кампания – сезон 1996/1997 г.

Другото голямо име, на което е отделено спецално внимание, е Радамел Фалкао. Колумбиецът се контузи по средата на кампанията, което наложи привличането на Димитър Бербатов, ала въпреки това изигра доста силни мачове и определено рекордните 60 млн. евро, платени преди началото на сезона на Порто, са си заслужавали, отчитат признание колегите.

Засада.бг препоръчва и: