Домашен бадемов марципан

21
Добави коментар
Vkusi.me
Vkusi.me

Tweet

Pin It

Бадемите съдържат разнообразие от полезни за човешкия мозък вещества. На първо място са фолиевата киселина (витамин от групата B) и аминокиселината тирозин – предшественик на допамина, който е преносител на импулси в нервната система. Освен тях голямо е количеството и на магнезия, влизащ в състава на много ензими, които захранват интензивните процеси на обмяна в мозъка. Голямото количество на витамин Е пък предпазва клетките от стареене, защитава от рак, улеснява правилното функциониране на нервната система и хипофизата (главнокомандващ на жлезите с вътрешна секреция). И подобрява плодовитостта, като участва в образуването на сперматозоидите и яйцеклетките.

Рецептата е част от конкурса „Пролетта е вкусна“

Необходими продукти: 350 г смлени бадеми 175 г пудра захар 175 г кристална захар 2 ч.л. лимонов сок 3 капки бадемова есенция 1 яйце 2 фин млечни шоколади

Начин на приготвяне: Бадемите се накисват в гореща вода за около 30 минути и се обелват. Оставят се да изсъхнат, а след това се смилат възможно най-фино. Смесват се със захарта в порцеланова купа. В средата се прави кладенче и се добавят лимоновия сок, есенцията и яйцето. Бърка се до получаването на гъста паста. Изсипва се върху плот, поръсен с пудра захар и се меси с ръце до получаване на гладка смес. След това се оформят рулца, които се потапят в предварително разтопените на водна баня шоколади. След като шоколадът се втвърди, марципанът е готов за консумация.

Коментари

коментар(а)

Tweet

Pin It