Силни и стилни всеки ден!: Вие сте точно където трябва да бъдете. Доверете се на живота.

1
Добави коментар

Само защото не сте там, където вие си мислите, че трябва да бъдете в живота ви, не означава, че не сте точно там, където трябва да бъдете.

Понякога ние сме обзети от идеята, че трябва да постигнем определени неща до определен момент от живота си. И когато не сме ги постигнали, е лесно да се почувстваме като неудачници или да се обвиняваме, че не сме там, където сме очаквали.

Може би сте искали:

– Да бъдете милионер докато навършите 35.

– Да сте автор на бестселъри, продал милиони книги.

– Да спечелите Оскар.

– Да се ожените за сродната си душа и да имате две деца докато навършите 40.

– Да притежавате къщата на мечтите си.

Всички ние си имаме собствени идеи и очаквания.

Но животът не винаги е права линия и често не завършва точно както сме го планирали. И само защото не сте на „това“ място, което вие си мислите, че трябва да сте, не означава, че не сте на правилния път. Само защото не сте постигнали целта, която сте си представяли, не означава, че сте се провалили.

Понякога точно отклоненията са тези, които ни учат най-много и ни предоставят най-голяма възможност за развитие.

Вие сте точно там, където трябва да бъдете, за да научите това, което трябва да научите. Веднъж след като си научите урока, вие сте си взели изпита за текущата ситуация и започвате да учите нещо ново.

Вие никога не се проваляте, освен ако дори не опитате. Не става въпрос за постигането на дадена цел, а за това в какъв човек се превръщате в процеса на преследване на тази цел.

Истинския успех не е какво сте постигнали отвън, а кой сте станали отвътре.

И така …кой ще станете?

Може да откриете, че сте станали по-истински с напредването на живота и светът започва да се отваря за вас по начин, по който никога не сте си представяли.

Истинското мерило за успех е по-скоро степента, до която живеете живота си честно. Превръщате ли се в този, който трябва да бъдете?

Ако постигнете всичко в света, но изгубите своята същност в процеса, каква е истинската печалба?

В края на живота си, няма да вземете нищо със себе си. Единственото „нещо“, което ще вземете е еволюцията на душата си и това, кой сте станали в процеса на това удивително приключение, наречено Живот.

Така че, ако не се намирате точно там, където сте си мислели, че трябва да бъдете по това време на живота си, аз ви каня да отпразнувате мястото, където се намирате сега и пътуването, което сте изминали дотук. Всичко, през което сте преминали до сега ви е подготвило, за да можете да изпълните целта си в живота.

Затова, спрете да се обвинявате, че не сте постигнали повече. Да съдите себе си, че не сте там, където си мислите, че трябва да бъдете няма да ви помогне и да ви заведе там. Да съдите себе си, само ще ви помогне да си останете на мястото, където сте сега.

Ако не ви харесва къде се намирате в момента – имате силата да го промените! Само защото сте си постлали леглото, не означава, че трябва да си легнете в него. Вие можете да промените живота си във всеки момент, ако решите.

Лесно е понякога да гледаме другите, за които си мислим че са по-напред по пътя от нас и да съдим себе си или да се чувстваме зле, дори да завиждаме. Но имайте предвид следното: Вселената е изобилна и по този начин ви показва, че това, което искате, може да бъде постигнато.

Така че, когато видите някой, който е постигнал това, което искате вие, вместо да се чувствате прецакани, просто дишайте и го благословете. Това ще се отвори място за живот и на вас в тази реалност. Нека тези, които живеят по начина, по който вие искате, да вдъхновяват сърцето ви. Благославяйки ги, вие просто се отваряте и допускате това ниво на благополучие да се прояви във вашия живот.

Когато се освободите от идеята къде трябва да бъдете, вие си позволявате да бъдете там, където сте. А, когато си позволите просто да бъдете, всеки момент разкрива пред вас своята невероятна красота и магия по начин, който дори не бихте могли да си представите. Вие изпитвате дара на момента по-пълно.

И тогава се пускате по течението на живота. И ще откриете, че вие сте точният човек, на точното място, по точното време, правейки най-подходящото нещо с най-подходящите хора!

Когато не получите това, което сте си мислели, че искате, вижте го като Божия благословия в живота ви. И знайте, че нещо по-добро предстои да се случи, нещо което не можете да видите в момента.

Всяко нещо си има подходящото време и подходящия сезон. Когато ябълката узрее, тя пада от дървото. Няма нужда да насилвате нещо, за да стане.

Доверете се на времето на Природата. Само защото нещо не се е случило още, не означава, че няма да се случи.

Доверете се на живота… Той съществува доста по-дълго от вас.