Супичка – пътеводител на новака в кухнята

13
Добави коментар
gischo
gischo

Много често в рецептите за смути се ползват и различни представители на т.н. супер храни, като това най-често са чия и годжи бери. С така добавените супер храни смути стават още по-енергийни и засищащи. Смути с манго и годжи бери е точно такова смути – засищащо и зареждащо с енергия, перфектния старт на напрегнат ден. Ароматът на манго придава приятен екзотичен привкус. Голям плюс на смути с магно и годжи бери е, че не се приготвя със сезонни плодове с плодове, които са достъпни целогодишно, което прави рецептата приложима през цялата година.
Смути с манго и годжи бери
Необходимите продукти за смути с манго и годжи бери:

1. 1 чаена чаша манго
2. 1 супена лъжица годжи бери
3. 1 банан
4. 1 портокал

Необходимо време за приготвяне:
5 минути

Смути с манго и годжи бери
Рецептата за смути с манго и годжи бери в две стъпки:

1.
Първата стъпка от рецептата за смути с манго и годжи бери е подготовката на продуктите. Изсушените плодчета годжи бери накиснете за в кафена чаша с вода. Почистете мангото и го замразете. Може и да не замразявате мангото, особено през зимата, но със замразен плод ще имате смути с ефект на сладолед.

2.
Изцедете сока на портокала и заедно с банана, замразеното манго и изцедените от водата плодчета годжи бери ги пасирайте с помощта на блендер или шейкът, а може и с кухненски робот.

Смути с манго и годжи бери
Рецептата за смути с манго и годжи бери е изпълнена!

Годжи бери е типичен представител на т.н. супер храни. От най-популярните супер храни е и киноа. Киноа може да приготвите и в сладки, и в солени варианти. Може да приготвите Табуле с киноа, като замените булгура с киноа в рецептата за ливанска магданозена салата. Киноа може да бъде и много вкусна и засищаща гарнитура, както е в рецептата за лятна яхния с киноа, киноа може да бъде и част от рецепта с класическата за българската кухня коприва, като в рецептата за коприва с киноа.

ДОБЪР АПЕТИТ!