Как ни влияят цветовете в облеклото?

1
Добави коментар

Хороскопи за всяка зодия – народна медицина, здраве, астрология, съдби, секс и зодии

 
1
2
3
4
5

(1 глас, оценка 5 от 5)

Как ни влияят цветовете в облеклото?5 от 51 от общо 1 гласували.

Облеклото, като правило влияе върху самочувствието и настроението. Често, дори и да не го осъзнаваме, ние си избираме дрехите според собствените ни нагласи в дадено време. Твърди се, че предпочетените цветове от една страна влияят на аура ни, а от друга на околните,

които „разчитат“ нашето настроението и темперамент, понякога и на подсъзнателно ниво. Подобно в природата животните се „разпознават“ и по краските, създават си усещане за привличане, опасност и т.н.

Ако желаем обаче, съзнателно да усилим някое чувство или впечатление, като първа стъпка е подходящо да се спрем на хармонизираща в това отношение цветова гама.

Син

Ако желаете спокойна атмосфера, без напрежение, това е „точният“ цвят. Той е символ на мира и

свободата.

„Говори“, че човекът избрал такъв нюанс не е агресивен, а разумен и уравновесен.

Синият цвят създава и „делова обстановка“, така че е подходящ за служебни срещи и навсякъде, където искате да вдъхнете „доверие“.

Червен

Ако не се чувствате достатъчно самоуверени и ви липсва енергия е добре да използвате този цвят. С него безспорно ще привличате внимание, ще повлияете на „вътрешната си сила“.

При условие, че червеното не ви привлича твърде в облеклото, достатъчно е да сложите подобен аксесоар- вид украшение, шал, вратовръзка и тя пак ще „говори“ на другите, че вие не сте „безопасна игла“ и трябва да се съобразяват с вас.

Червеният цвят е на страстта и чувствеността, за това е подходящ при срещи, в които искате да усилите горе-споменатите преживявания.

Зелен

Зеленият цвят е много подходящ за работен ден, в който има не малко предизвикателства, дори хаос, а вие трябва да сте „на ниво“, с висок тонус, да действате бързо, но без излишно напрежение.

Това е цветът на природата, така че, ако сте податливи на вид неразположения, той ще хармонизира в известна степен аурата ви.

Съществуват езотерични учения, според които, самото вглеждане в „зелено“ има положителен ефект върху цялостното състояние на организма, дори съществува създадена лечебна терапия, изградена върху тази теория.

Но е важно да изберете нюанса и той в никакъв случай да не е „убито зелено“!

Оранжев

Ако сте в оранжев костюм със сигурност ще ви забележат и ще се обърнат след вас.

Ако това е целта ви- всичко е наред!

Но, при условие, че искате само да „подскажете“, че сте по-различни, „отворени“ за приключения и предизвикателства, тогава е удобен варианта с така подбрана – чанта, колан, обеци, вратовръзка и др.

Освен това оранжевият цвят винаги действа „освежаващо“ на настроението и ако го предпочетете, денят ви няма да премине скучно и в „летаргия“.

<

>> >