Замъкът Уиндзор (Windsor Castle)

1
Добави коментар

Замъкът Уиндзор (Windsor Castle)

Замъкът Уиндзор (Windsor Castle)
Най-старата сграда останала в наследство на Великобритания по времето на Средновековието е замък Уиндзор. В него има общо 1000 стаи, всяко от които е с уникални размери. Днес тя е сред символите на кралска власт и буди интереса на хора, сред които малки и големи.

Замъкът Уиндзор (Windsor Castle)

Замък Уиндзор е сред трите резиденции на кралицата Елизабет II. Другите две са Бъкингамския дворец и Холируд хаус, дворец в Шотландия.
През XI в., Уилям Завоевателя, построява Уиндзор, а дори днес той е жилище и дом на Елизабет Втора, кралицата на Англия.
Замъкът Уиндзор е в близост до графство Бъркшир, а това го прави изключителна туристическа атракция наред с околността.
По време на създал се пожар в 1992 г. замъкът е частично повреден. От него 100 стаи от апартаментите за ползвани за лични нужди и церемониално. Реставрация и възстановителни ремонти са направени до 1997 г.. В ремонта вземат участие множество работници. Ползва се специална техника, останала в наследство от създаването му преди 900 г. от Уилям Завоевателя.
Сред неповторимите и запомнящи се неща из двореца са караул, „Кукленият дом“ създаден през 1923г. в чест на кралица Мери, параклис „Сейнт Джордж“, подземна гробница на Хенри VII и Джейн Сиймур, съпругата му.

Публикувайте вашата история чрез facebook и споделете